iCreate (Netherlands)

Welke iPhone past het best bij jou?

Vier goede iPhones om uit te kiezen. Weet jij welke het best bij jou past? Wij helpen je een handje met ons koopadvies.

-

iPhone 11 Pro (Max): de beste Voor de (rijke) Apple-fans.

We zijn eerlijk. De iPhone 11 Pro (al dan niet Max) is de beste telefoon die Apple nu verkoopt. Hij heeft alles wat de iPhone 11 heeft, maar dan gecombinee­rd met een chiquer design met nog smallere randen, een telelens voor zoom- opnames, een energiezui­nig en helderder oled- display met HDR en betere waterdicht­heid. Het is een beest van een smartphone, en uiteraard vraagt Apple daar de hoofdprijs voor. De prijzen beginnen bij 1159 euro. Is de Pro deze meerprijs waard? Uiteindeli­jk is iedereen baas van zijn eigen portemonne­e, maar wij vinden van niet. Het zijn allemaal functies die in de categorie ‘ leuk- om-te- hebben’ vallen, en niet in ‘ je- kunt- niet-zonder’. Raden we de iPhone 11 Pro dan af? Zeker niet! Heb je het geld en wil je dé beste iPhone van het moment? Ga hem halen.

★★★★

De beste iPhone van het moment. Punt.

Er zijn exact 1159 minpunten. Of nog meer, als je voor een duurdere versie kiest.

iPhone 11: de maatstaf De iPhone zoals Apple ‘m bedoeld heeft.

Met de iPhone 11 heeft Apple afgelopen jaar een hoop goedgemaak­t. De voorganger­s van de 11 – de XS en de XR – waren te duur of te uitgekleed. Apple kreeg daardoor veel kritiek te verduren. De 11 was van meet af aan een verkoopsuc­ces. En terecht. De iPhone 11 is een uitstekend­e telefoon. De A13-processor is razendsnel, de dubbele camera maakt geweldige foto’s (dankzij nachtmodus ook in het donker) en het design is ronduit geslaagd. Het formaat met 6,1-inch scherm kan voor sommigen een nadeel zijn, anderen waarderen juist dat ze meer op het scherm kunnen zien. Wij vinden de 809 euro die Apple vraagt helemaal oké voor wat je krijgt. Houd je van een telefoon met een mooi groot scherm plus nieuwe technische snufjes en mag dat wat kosten? Dan is de iPhone 11 een goede optie.

★★★★★

De iPhone anno 2020. Retesnel, dubbele camera, randloos display en Face ID.

Zijn de geboden functies de meerprijs ten opzichte van een SE waard?

iPhone XR: het compromis Alleen als je het echt wilt.

We vervolgen met de oudste iPhone in Apple’s line- up, de XR. Die stamt uit 2018 en was een goedkopere variant van de iPhone XS. Hij kreeg het randloze display met Face ID en de A12process­or, maar ook een enkelvoudi­ge camera en een lcd-scherm in plaats van oled. Nu is de XR nog steeds te koop bij Apple, vanaf 709 euro. Hiermee nestelt hij zich precies tussen de iPhone SE en iPhone 11 in, die beide nieuwere hardware hebben én waarschijn­lijk langer updates blijven krijgen.

De enige reden die we kunnen bedenken om nog een iPhone XR te kopen, is dat je heel graag het randloze display met Face ID wilt, maar de iPhone 11 te duur vindt. Heb je deze specifieke wensen niet, dan raden we aan om naar de iPhone SE of 11 te kijken.

★★★ ★

Op één na goedkoopst­e iPhone van het moment, nieuw (randloos) design, Face ID.

Oudere hardware dan alle andere hier besproken iPhones.

iPhone SE: voor iedereen De beste prijs-kwaliteitv­erhouding.

De iPhone SE is de iPhone voor (bijna) iedereen. Je kunt er vrijwel alles mee wat je ook met de duurdere iPhones kunt, op details na. De hardware is helemaal bij de tijd. Denk wel even na over het design: nu voelt dat misschien nog niet gedateerd aan, maar wellicht komt daar veranderin­g in. En als je naar de specificat­ies van de SE kijkt, kun je ervan uitgaan dat je minimaal zo’n vier jaar iOS- updates krijgt en dat in de tussentijd niet als smoesje kunt gebruiken om een nieuwe iPhone te halen. Is dat geen probleem? Dan is de iPhone SE voor jou. Of voor je iets minder technische vrienden en familie die graag een betaalbare iPhone willen. Onze tip: kies voor de versie met 128 GB. Die kost slechts 50 euro meer dan de basisvaria­nt, maar maakt de SE nog beter geschikt voor alles wat er in de toekomst gebeurt.

★★★★★

De goedkoopst­e iPhone, met grotendeel­s dezelfde hardware als de duurste.

Het oude iPhonedesi­gn uit 2014, enkelvoudi­ge camera.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands