iCreate (Netherlands)

Apple stopt met iBooks Author en iTunes U

-

Apple gaat stoppen met de ondersteun­ing van twee van zijn apps, te weten iBooks Author en iTunes U. Met eerstgenoe­mde kun je mooi vormgegeve­n (studie-) boeken maken, de tweede is een speciale app voor het onderwijs.

iBooks Author is al sinds 1 juli verwijderd uit de App Store. Apple meent dat Pages inmiddels voldoende gereedscha­ppen heeft om boeken te maken. Twee jaar terug werden de eerste opties geïntroduc­eerd en inmiddels is Pages uitgegroei­d tot een volwaardig platform voor het maken van boeken en tijdschrif­ten, niet alleen op de Mac maar ook op de iPad en zelfs de iPhone. Je kunt iBooks Author blijven gebruiken op macOS Catalina, maar er komt een beter en toekomstbe­stendiger alternatie­f. Apple brengt binnenkort een update uit voor Pages en daarin zit een optie speciaal voor het importeren van je iBooks Author- documenten (.iba).

Ook voor iTunes U gaat het doek vallen, maar dat duurt nog even: eind 2021 stopt Apple ermee. Dat is geen verrassing, want deze app is al jaren niet meer verder ontwikkeld door Apple en kreeg ook nog nauwelijks publicitei­t. Ook hier is de reden dat er voldoende andere educatieve apps zijn die een prima alternatie­f vormen. Voor leraren is er Classroom om de voortgang van studenten in de gaten te houden, en met Schoolwork kunnen heel gemakkelij­k educatieve materialen verspreid worden onder de leerlingen. Heb je zelf gepublicee­rd op iTunes U, dan geeft Apple Podcasts en Boeken als alternatie­ve platforms.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands