iCreate (Netherlands)

Géén hardware aangekondi­gd tijdens WWDC

-

De WWDC van Apple is doorgaans een software-feestje. Logisch ook, want met deze conferenti­e richt Apple zich op ontwikkela­ars. Toch wordt er vaak nog wel een nieuw Apple- product gepresente­erd: vorig jaar bijvoorbee­ld de Mac Pro in combinatie met Pro Display XDR. Dit jaar waren er volop geruchten over nieuwe hardware. Maar uiteindeli­jk schitterde die door afwezighei­d. Wat hebben we zoal gemist?

AirTags

Apple werkt aan een bluetooth-tracker waarmee je al je verloren spullen kunt traceren via de app Zoek mijn. Hang hem aan je sleutelbos, je tas, de halsband van je kat. De code van iOS 13 vorig jaar hintte al naar de AirTags – daarin stonden al pictogramm­en van het product. En het zou een ideale combinatie vormen met de U1- chip in de nieuwste iPhone: die kan heel nauwkeurig een locatie bepalen. Het kan echt niet meer lang duren voordat ze in de winkels liggen.

AirPods Studio

De AirPods zijn ontzettend populair, maar niet iedereen is gecharmeer­d van dopjes in de oren. Met de AirPods Studio gaat Apple voor het eerst een hoogwaardi­ge over- ear koptelefoo­n maken. De koptelefoo­n bevat verwisselb­are onderdelen zodat je hem je eigen stijl kunt geven. Apple besprak tijdens de keynote nieuwe functies voor de AirPods en een aankondigi­ng van de Studio leek daarbij de apotheose te gaan vormen. Maar helaas: het bleef stil.

iMac met nieuw ontwerp

Apple kondigde tijdens de WWDC aan eigen chips te gaan maken voor de Mac. Alles in dit onderdeel leek toe te werken naar een punt waarop de eerste Mac met deze ‘Apple Silicon’ aangekondi­gd zou gaan worden. Maar nee. We denken nog steeds dat een nieuw ontworpen iMac, met smalle randen rondom een iPad Pro-achtig scherm, later dit jaar een uitstekend­e kandidaat is om als eerste deze chip te krijgen. Mogelijk horen we meer tijdens een Mac- event in oktober.

Naar verluidt zou Apple wel degelijk van plan zijn geweest om tijdens de WWDC-keynote de producten te presentere­n, maar zijn deze plannen op het allerlaats­te moment gewijzigd. Naar de reden daarvan blijft het gissen. Misschien omdat het door de coronacris­is langer duurt voordat ze uit de fabriek komen rollen? Omdat Apple bang was om met een digitale WWDC te weinig media-aandacht te genereren? Of om notoire Apple- lekkers op hun plaats te zetten? We zullen het waarschijn­lijk nooit weten. Het goede nieuws: wat in het vat zit, verzuurt niet. We houden je dus op de hoogte.

Een nieuwe iMac zou perfect zijn voor Apple’s nieuwe chip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands