iCreate (Netherlands)

SuperDuper!

-

1 3 4 2 1

SuperDuper! is een gratis app die helemaal toegespits­t is op het maken van sch opieën. Waar je met Sch ulpprogram­ma een hoop handelinge­n moet verrichten, is het met SuperDuper! veel sneller en eenvoudige­r.

2 3 4 Bron, doel … en hoe

De belangr kste instelling­en vind je boven in het venster van SuperDuper! Je kiest eerst een bronsch f, daarna een doelsch f en vervolgens hoe de back-up gemaakt moet worden. Voor een complete back-up kies je b laatstgeno­emde alt d ‘ Backup – all files’.

Sandbox

Een interessan­te instelling b het ‘using’-menu is ‘ Sandbox – shared users and applicatio­ns’. Op deze manier wordt alleen macOS op de externe sch f opgeslagen, de overige systeemond­erdelen worden van de interne sch f gebruikt. Hier ontbreken dus alle persoonl ke gegevens, maar heb je toch alt d een werkende macOS-installati­e.

Snelheid

Het maken van een sch opie neemt behoorl k wat t d in beslag, vooral als je voor een complete back- up kiest. Een sandbox gaat daarentege­n veel sneller, maar bevat niet al je gegevens. Het ligt er vooral aan hoe je de sch opie wilt gebruiken. Een mobiele installati­e om mee te nemen, of noodgeval-systeem voor je eigen Mac.

4 Beveiligin­g

SuperDuper! hee extra rechten nodig. Klik op ‘Open Security & Privacy’, ontgrendel het hangslotje linksonder en sleep het icoontje van ‘ SuperDuper!’ naar de l st erboven. Bevestig dat de app gesloten mag worden via ‘ Stop nu’.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands