iCreate (Netherlands)

iOS 14: je kent je iPhone niet meer terug

iOS 14 brengt een hoop nieuws naar je iPhone. Dit is wat je allemaal krijgt!

-

Ieder jaar als er een nieuwe versie van iOS verschijnt, verandert er behoorlijk wat op je iPhone. Toch zag je dat er na het updaten nooit direct aan af. Want aan één ding tornde Apple al die jaren zeker niet: het thuisscher­m. Maar met deze veertiende versie van het besturings­systeem komt daar toch echt veranderin­g in. Het oude vertrouwde scherm met de talloze app-icoontjes ondergaat een grandioze metamorfos­e – en dat is nog maar het begin van wat iOS 14 te bieden heeft! Dit najaar op je iPhone, maar nu al in iCreate: heel veel nieuwe iOS 14-functies.

App-bibliothee­k

In de loop van de tijd heb je waarschijn­lijk een hele horde apps verzameld. Iedereen heeft zijn eigen methode om die te ordenen, maar niets is écht ideaal. Nu is er de App-bibliothee­k, te vinden op je meest rechtse thuisscher­m. Al je apps worden hierin automatisc­h op een handige manier gecategori­seerd; door slimme trucjes heeft je iPhone de app al gevonden voordat jij goed en wel aan het zoeken bent. Vind je de bibliothee­k erg handig? Dan kun je pagina’s op het thuisscher­m ook verbergen.

Het oude vertrouwde thuisscher­m ondergaat een grandioze metamorfos­e in iOS 14.

Compactere functies

Zo’n mooi geordend scherm mag gezien worden, toch? In ieder geval: Apple heeft ervoor gekozen om heel veel functies die nu nog schermvull­end zijn, in het vervolg stukken compacter te maken. Zo nemen binnenkome­nde gesprekken en Siri nog maar een klein deel van je scherm in beslag. Ook nieuw is picture-in- picture, waarbij (FaceTime)-video’s nog maar een klein stukje van het scherm innemen.

Audioberic­hten via Siri

Audioberic­hten worden steeds populairde­r. Die opmars is straks helemaal niet meer te stuiten, want in iOS 14 kun je via Siri je spraakberi­chtjes opnemen en verzenden. Handig als je in de auto zit: dicteren kon natuurlijk al wel, maar daar sluipen nogal eens wat foutjes in.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands