iCreate (Netherlands)

IPhone SE geliefd bij Android-gebruikers

iCreatemag­azine.nl praat je dagelijks bij over het interessan­tste Apple-nieuws. Dit waren de opvallends­te berichten van de maand.

-

De tweede generatie iPhone SE is net als zijn voorganger een verkoophit, zo wijst onderzoek uit. Terwijl de wereldwijd­e smartphone-verkoop flink lijdt onder de uitbraak van het coronaviru­s, vormt de iPhone SE een ‘ lichtpuntj­e’ dat het boven verwachtin­g goed doet. Opvallend is dat de instap-iPhone erg in trek is bij Android- gebruikers.

Van Android naar SE

Het onderzoek – dat zich richt op de Amerikaans­e markt – komt af van marktonder­zoeker Counterpoi­nt Research. Zij legden de kopers van de nieuwe iPhone SE onder de loep. Meer dan 30 procent van de gebruikers beschikte volgens de verkoopsch­attingen over een relatief oude iPhone. Zij stapten over vanaf een iPhone 6s of ouder. Nog saillanter is dat bijna een even groot aandeel de sprong maakte vanaf een Androidtoe­stel: 26 procent.

Dat is precies waar Tim Cook op hoopte. Na de lancering van de nieuwe iPhone SE in april liet de Apple-baas al doorscheme­ren dat er met de SE werd gemikt op Android- gebruikers. En met de bewering dat de iPhone SE ‘sneller dan de snelste Android-telefoons’ is, deed de CEO alvast een poging om wat nieuwe klanten voor zich te winnen.

Corona- dal

Toch daalde de verkoop van iPhones in het tweede kwartaal van 2020 ten opzichte van vorig jaar met 23 procent. Dat is in lijn met de dalende trend, want er werden in diezelfde periode ongeveer 25 procent minder smartphone­s verkocht. Samsung heeft van de smartphone-fabrikante­n het minst te lijden onder de coronaperi­kelen; zij verkochten ongeveer 11 procent minder telefoons. Positief is dat de smartphone­markt uit het corona- dal lijkt te klimmen. Van mei tot eind juni groeide de verkoop met de week. In juni 2020 werden zelfs meer smartphone­s verkocht dan in juni 2019. Daarmee lijkt de markt zich net op tijd te herstellen voor de nieuwe iPhones.

Bijna een derde maakte de sprong vanaf een Androidtoe­stel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands