iCreate (Netherlands)

Apple TV+ en Apple Arcade zijn nog geen succesnumm­ers

-

Vorig jaar luidde Apple met veel bombarie zijn nieuwe dienstenti­jdperk in. Drie nieuwe diensten werden geïntroduc­eerd: Apple TV+, Apple Arcade en Apple News+. Maar de hoge verwachtin­gen en investerin­gen ten spijt, de nieuwe diensten dragen nog nauwelijks bij aan de omzet van Apple. Hoewel de dienstenta­k dit kwartaal met zo’n 15 procent toeneemt ten opzichte van een jaar eerder en $ 13,1 miljard dollar in het laatje brengt, is de groei nauwelijks te danken aan de nieuwe diensten, maar vooral aan oude zoals de App Store.

Vooral van Apple TV+ werd meer verwacht. Het aanbod is beperkt en hoewel sommige series goed werden ontvangen (vooral The Morning Show), blijven echte knallers uit. Volgens een schatting van analisten heeft minder dan 15 procent van de in aanmerking komende klanten de videodiens­t überhaupt ooit gebruikt.

Ook Apple Arcade gaat volgens analisten minder goed dan verwacht. Met Apple Arcade krijg je voor een vast bedrag van € 4,99 per maand onbeperkt toegang tot zo’n honderd games. Onlangs koos Apple voor een strategiew­ijziging, door zich te richten op uitdagende­re games met meer levels. Die moeten ervoor zorgen dat abonnees beter behouden blijven.

Van alle diensten is Apple News+ – een soort all you can eat voor tijdschrif­ten – nog het minst succesvol. Verschille­nde uitgevers klaagden al over de lager dan verwachte inkomsten en het hoofd van Apple News is afgetreden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands