iCreate (Netherlands)

iPhone krijgt binnenkort gevlochten oplaadkabe­l

-

Gaan de oplaadkabe­ls van de iPhone bij jou vaak stuk? Je bent niet alleen: ook onze snoertjes leggen snel het loodje. Gelukkig lijkt Apple te werken aan een veel duurzamere kabel, die voor het eerst bij de iPhone 12 wordt geleverd. Het gaat om een gevlochten usb- c-naar- Lightning-kabel. De betrouwbar­e Apple- lekker L0vetodrea­m heeft op Twitter zelfs al een foto van de kabel gedeeld, je ziet hem hiernaast. Op de foto zien we een witte en een zwarte kabel. De zwarte kennen we al – het gaat om de oplaadkabe­l voor het toetsenbor­d van de iMac Pro. De witte variant lijkt wat korter te zijn, maar is gemaakt van hetzelfde materiaal.

Daarmee pakt Apple een van de grootste ergernisse­n van gebruikers aan. De huidige oplaadkabe­ls gaan soms namelijk al na een paar maanden stuk, terwijl ze met een prijs van 25 euro niet bepaald goedkoop zijn. De nieuwe gevlochten kabels moeten duurzamer zijn dan de standaardk­abels van nu. Een snelle kabelbreuk is hiermee hopelijk verleden tijd.

Naast dit goede nieuws is er echter ook slecht nieuws. Volgens eerdere geruchten is Apple namelijk van plan om de bijbehoren­de oplader niet meer mee te leveren, want daar heb je er volgens het bedrijf toch al genoeg van thuis liggen. En inderdaad, we hebben meer dan genoeg iPhone- opladers, maar die hebben doorgaans een normale usb-aansluitin­g. De nieuwe gevlochten kabel krijgt usb- c en dat is toch wat minder gemeengoed.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands