iCreate (Netherlands)

ICreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit zijn de handigste tips!

-

Q: Wanneer kan ik een Apple Watch kopen met cellular?

A: Dat vragen w ons ook af, vooral omdat de techniek (eSim) inmiddels ook b de Nederlands­e providers beschikbaa­r is. Het kan zomaar dat het dit najaar met de Apple Watch Series 6 zover is!

Q: Waarom zet de iPhone-accu soms uit? Ik heb het een keer b m n oude telefoon gehad en nu weer b m n iPhone X, toen ik in de auto onderweg was. Is het gewoon pech?

A: Dat komt omdat er in een ba er allerlei chemische processen gaande z n om energie vr te maken, en onder bepaalde omstandigh­eden ‘ontsporen’ die. Dan komt er een soort van gas vr en zwelt de accu op. Dit gebeurt vooral als de iPhone oververhit raakt. In een auto kan het soms flink warm worden en een app die best veel vraagt qua energie, helpt niet mee. Misschien heb je hem ook nog in een hoesje gehad. Die kun je er b hoge temperatur­en beter a alen.

Q: Bestanden op usb- sticks kan ik verw deren, maar de ruimte komt niet vr . Via Sch ulpprogram­ma kan ik dat alleen oplossen door te forma eren. Hoe komt dit?

A: Wanneer je op een Mac bestanden op een usb-stick verw dert, worden deze eerst verplaatst naar de prullenman­d ván de usb-stick – net zoals dat met bestanden van je Macintosh HD gebeurt. Leeg je de prullenman­d terw l de usb-stick aangeslote­n is op je Mac, dan z n de bestanden ook écht weg. Om de prullenman­d op de usb-stick te omzeilen, verw der je de bestanden met de toetscombi­natie Option+Cmd+Backspace.

De volgende iCreate Q& A: vr dag 28 augustus, 08.00 tot 16.00 uur op www.icreatemag­azine.nl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands