iCreate (Netherlands)

De eerste noten

Elk project, hoe uitgebreid ook, begint bij die eerste track en die eerste noten die je opneemt.

-

Vr wel elke track bestaat uit kleine blokjes die uiteindel k samen een geheel vormen.

Het project op de vorige pagina heeft 49 sporen, een ruime verzamelin­g instrument­en en een veelvoud aan effecten. Dat is niet iets wat je in een paar minuten in elkaar draait, daar zit dagen al dan niet weken werk in. Het opbouwen van een liedje is echter vaak wel een herhaling van zetten, stappen die zich telkens herhalen totdat jouw nummer steeds uitgebreid­er, complexer en completer wordt. Laten we bij het begin beginnen.

1 Open Logic

Zodra je Logic voor de eerste keer opstart, of daarna kiest voor ‘ File>New from Template’, kom je bij het opstartven­ster. Wij kiezen linksboven ‘ New Project’ en vervolgens ‘ Empty Project’ en ‘Choose’.

4 Opnemen

Klik op de rode opnameknop om op te nemen op het spoor. Je kunt ook de R-toets indrukken om de opname te starten. Je stopt de opname door op de stopknop te klikken, of via de spatiebalk.

2 Voeg spoor toe

Er verschijnt een leeg project met een pop- upvenster waarin je direct het eerste spoor van het project aanmaakt. Voor nu kiezen we ‘ Software Instrument’ en bevestigen we met ‘Create’.

5 Nieuw spoor

Nieuwe sporen voeg je toe via ‘ Track>New Tracks’ of door te klikken op het plusje boven de sporen in de workspace. Je kunt een spoor ook dupliceren door op de knop naast het plusje (met de vakjes) te klikken.

3 Kies instrument

Het spoor wordt aangemaakt en als je geen (midi-)keyboard hebt aangeslote­n op de Mac, verschijnt het venster voor muzikaal typen. Links opent de instrument­enbiblioth­eek, waarin je het gewenste geluid kiest.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands