iCreate (Netherlands)

Verschille­nde scenario’s

- Brand Manager iCreate slamers@fnl.nl

Dat 2020 een bizar jaar is, dat weet iedereen wel. Maar hoe bizar het voor de redactie van een Apple-magazine zou worden, dat zagen w niet aankomen. Het voelt alsof ik dit voorwoord eerder heb geschreven (in iCreate 120, om precies te z n), maar wederom werden we enorm verrast door w zigingen in Apple’s planning. Toen we aan dit nummer begonnen, leek het er nog op dat we – zoals ieder jaar – een iPhone-keynote begin september zouden kr gen. Dus stond een groot blok vooraan in het blad gereservee­rd voor een uitbundige bespreking van al het nieuws. Dat was scenario 1.

Ongeveer halverwege begon het dan toch duidel k te worden dat er geen keynote zou komen. Tenminste, niet vóór onze deadline. Wel was er toen sprake van een lancering van een nieuwe Apple Watch en iPad – die zouden dan buiten de keynote om worden gepresente­erd, middels een persberich­t. De iPhone 12 zou later komen. Dus schakelden we snel, en pasten de inhoud van het blad erop aan. Dat was scenario 2.

Op de dag van de verwachte lancering (8 september) stroomde onze site www.icreatemag­azine.nl over van de bezoekers. Het leek of heel Nederland en België zat te snakken naar nieuws van Apple. Maar in plaats van nieuwe producten, kregen we slechts een uitnodigin­g voor een keynote op 15 september, net na onze deadline.

En zo z n we b scenario 3 beland, deze uitgave. Een uitgave waarin er belangr k Apple-nieuws was in de t d tussen deadline en versch ning van ons t dschri . Je zou hierin het horrorscen­ario van elke journalist kunnen zien. Gelukkig ben ik van nature optimist. En de positieve k k op dit scenario is dat we in dit nummer écht groot kunnen uitpakken met de release van iOS 14 en macOS Big Sur. En als we eerl k z n, voelt jouw iPhone, iPad en Mac hiermee net zo nieuw aan als een net door Apple gepresente­erde iPhone, iPad of Mac.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands