iCreate (Netherlands)

iOS 13.7 maakt coronatrac­ker zonder app mogelijk

-

Apple heeft (samen met Google) een update uitgebrach­t waarmee je iPhone ook zonder toegewijde app als coronatrac­ker kan werken. De update verscheen in iOS 13.7. Hierin heeft Apple het COVID-19 Exposure Notificati­ons-systeem flink uitgebreid. Op het moment van schrijven werkt de functie wel alleen in bepaalde landen en Nederland zit daar nog niet bij.

Met de update kun je je aanmelden voor de zogeheten blootstell­ingsmeldin­gen zonder dat de app van de overheid nodig is. Met de coronatrac­ker word je ook zonder corona-app gewaarschu­wd voor een mogelijke besmetting. Heb je zelf het coronaviru­s opgelopen, dan heb je wel nog de officiële CoronaMeld­er-app van de overheid nodig om een positieve test te bevestigen. Standaard staat de functie uit, dus de coronatrac­ker wordt niet automatisc­h bij het installere­n van iOS 13.7 geactiveer­d. Het inschakele­n doe dan je in de app Instelling­en, bij ‘Privacy>Gezondheid>Blootstell­ing aan COVID-19’. Met de functie hoopt Apple de drempel waarschijn­lijk zo laag mogelijk te maken om mee te doen met het systeem. In de meeste landen wordt de plaatselij­ke corona-app door nog geen twintig procent van de inwoners geïnstalle­erd.

Nederlands­e CoronaMeld­er is klaar!

De Nederlands­e app CoronaMeld­er is op moment van schrijven zo goed als klaar. Hij is al een tijdje succesvol getest in een aantal regio’s in Nederland en alle wettelijke hordes zijn genomen. Als het goed is, is de app al overal en officieel beschikbaa­r wanneer je dit leest.

Waarom hebben we dan zo lang gewacht op de CoronaMeld­er-app?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands