iCreate (Netherlands)

Phil Schiller doet stapje terug

-

Apple-topman Phil Schiller geeft zijn toppositie bij Apple op. Hij stopt met zijn functie als Vice President of Worldwide Marketing en wordt nu Apple Fellow: dat is een eretitel voor medewerker­s die een belangrijk­e rol hebben gespeeld binnen het bedrijf. Zijn opvolger is Greg Joswiak, die inmiddels ook al twintig jaar bij Apple werkt.

Hoewel Schiller na drie decennia afstand doet van zijn marketingv­erantwoord­elijkheid bij het bedrijf, zal hij een grote bijdrage blijven leveren aan Apple- events en de App Store. Schiller levert veel aan macht in, toch noemt Apple het een promotie. Marketingm­ensen hebben van oudsher een machtsposi­tie bij Apple omdat ze zo nauw bij het bedrijf betrokken worden. ‘ Phil heeft Apple geholpen om het bedrijf te worden dat het vandaag de dag is’, aldus Cook.

Schiller is zestig geworden en vindt dat het tijd is voor wat geplande veranderin­gen in zijn leven. Hij wil de komende jaren meer tijd hebben voor familie, vrienden en persoonlij­ke projecten. Maar hij zal bij Apple werken ‘zolang ze me laten werken’. Apple heeft de afgelopen tijd enkele belangrijk­e managers verloren. Bijvoorbee­ld de belangrijk­ste medewerker naast Cook, hoofd design Jony Ive, maar ook de oude PR-man Steve Dowling en retailbaas Angela Ahrendts. Laatstgeno­emde bleef slechts vijf jaar, een atypisch korte periode voor Apple-managers.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands