iCreate (Netherlands)

HomePod One more thing: mini

Apple introducee­rt de HomePod mini: een kleine versie van zijn slimme speaker. En deze rock en rolt!

-

De iPhone 12 mini was niet de enige mini waarmee we tijdens het Apple- event in oktober kennismaak­ten. De presentati­e begon met de HomePod mini, de kleine versie van Apple’s slimme speaker HomePod. Nooit van gehoord, zeg je? Dat begrijpen we. De originele HomePod verscheen in 2018 en heeft in Nederland en België nooit in de winkels gelegen. De mini vooralsnog ook niet, maar we hopen dat daar snel veranderin­g in komt. HomePod is Apple’s slimme speaker met Siri-integratie. De nieuwe telg mag dan wel wat klein van stuk zijn, hij is net zo’n bijdehandj­e. Misschien is-ie zelfs nog bijdehante­r, want idealiter heb je verschille­nde exemplaren in huis.

De originele HomePod is een cilindervo­rmige speaker met een behuizing van zwarte of witte mesh. De HomePod mini ziet er toch behoorlijk anders uit – en toch kun je zien dat de speakers nauw aan elkaar verwant zijn. De mini is een bol van acht centimeter hoog die aan de boven- en onderzijde wat is afgeplat. Bovenop zit een display voor de bediening van muziek. Grote kans dat je het scherm nooit aanraakt, want het bedienen met spraakcomm­ando’s is wel zo gemakkelij­k. Ben je met Siri in conclaaf, dan komt het scherm tot leven: de kleuren vloeien dan door elkaar heen.

Je haalt de HomePod in huis voor drie dingen. In de eerste plaats: om muziek of andere audio te beluistere­n. HomePod gedijt vooral heel goed in het Apple- ecosysteem. Het werkt dus het best met Apple Music en Apple’s eigen podcast-app. Overigens kunnen alternatie­ve streamingd­iensten zoals Spotify en Amazon Music nu wel ondersteun­ing inbouwen. Ten tweede is HomePod mini de zoveelste levensvorm van Siri. Die leeft daar als een geest in een fles en geeft antwoord op al je vragen. Van ‘ Wat voor weer is het vandaag’ tot ‘ Wat is de zin van het leven’. Ten derde: als je HomeKit-apparatuur in huis hebt, dan kun je die vanuit HomePod eenvoudig aansturen.

Alle HomePods verzamelen

HomePods zijn kuddediere­n – althans, zo wil Apple het ons graag doen voorkomen. Zet twee HomePod mini’s naast elkaar en ze vormen samen een stereopaar­tje met een linker- en rechterkan­aal dat de hele ruimte vult met geluid. Maar je kunt ze ook prima door het huis verspreide­n. Vraag Siri bijvoorbee­ld om in verschille­nde ruimtes in je huis dezelfde podcast af te spelen. Of draai juist op iedere mini een eigen muziekje. Een leuk detail is dat de HomePod mini wat meer interactie heeft met je iPhone. Houd je iPhone in de buurt van een HomePod mini om muziek ‘over te blazen’. Door haptische feedback krijg je het gevoel dat de apparaten echt aan elkaar verbonden zijn.

Een nieuwe HomePod-functie die Apple tijdens de keynote aan ons voorstelde, is Intercom. Daarmee kun je een bericht van de ene naar de andere HomePod overbrenge­n. Of je laat je stem door alle HomePods in het hele huis schallen. Ook de iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en zelfs CarPlay zijn ingebed in dit Intercomsy­steem. Iedereen in huis kan zo Intercom-notificati­es ontvangen en berichten versturen. Handig om het hele gezin bij elkaar te roepen als het eten klaar is.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands