iCreate (Netherlands)

Ontwerp een Appleachti­ge achtergron­d

Ben je uitgekeken op de standaard wallpapers van macOS en iOS? Maak er dan zelf eentje!

-

Moeilijkhe­id

Apple’s wallpapers voor macOS en iOS zien er fantastisc­h uit, maar na verloop van tijd raak je er toch op uitgekeken. Tijd voor iets nieuws, iets anders! Met de gratis web-app Background Generator maak je unieke achtergron­den die net zo chic zijn als de varianten van Apple. Iedere wallpaper die je genereert is weer compleet anders. Zo maak je supersnel een heel mooie Mac-achtergron­d, en als je wilt ook nog een variant voor op je iPhone en iPad. Wij leggen je de basis van Background Generator uit, maar het is vooral een kwestie van experiment­eren met kleuren, vormen, teksten en meer. We laten je natuurlijk ook nog even zien hoe je je creatie uiteindeli­jk instelt als wallpaper!

1 In één keer raak

Ga naar www.bggenerato­r.com in Safari en je ziet meteen al een mooie wallpaper. Met de knop ‘Generate’ links, maak je een nieuwe. En met de Save-knoppen onderin kun je een geslaagde wallpaper opslaan.

4 Toch iets anders

Liever een andere vorm dan cirkels? Prima: kies in het paneel links een andere ‘shape’. En ook boven en onder de afbeelding vind je diverse voorinstel­lingen voor een compleet andere stijl.

7 Je nieuwe bureaublad

Klik op ‘ Save as …’ om je creatie te bewaren in je Downloads-map. Ga in Finder naar de map Downloads en ctrl-klik op het bestand. Klik dan op ‘ Voorzienin­gen>Stel bureaublad­achtergron­d in’.

2 Donkere modus

Speel met de parameters links in het scherm voor een nieuwe wallpaper. Zet ‘ Background’ bijvoorbee­ld maar eens op zwart, voor een wallpaper in donkere modus. Klik op ‘Generate’ om het resultaat te zien.

5 Tekst toevoegen

Tik in de zijbalk op ‘Add text’ en je krijgt een heleboel extra instelling­en voor tekst. Bovenaan typ je de gewenste tekst, met het menu eronder bepaal je hoe die eruitziet. Speel met het lettertype en de kleuren.

8 iPhone of iPad

Een wallpaper voor iPhone moet je eerst in Foto’s zetten (via AirDrop, e- mail of wat jij handig vindt). Open de afbeelding op de iPhone en tik op de Deel-knop. Veeg naar ‘Gebruik als achtergron­d’ en stel hem in.

3 Formaat

Voor welk apparaat maak je een wallpaper? Klik op ‘ Image Size’ en selecteer een iPhone, iPad of het schermform­aat van je Mac. Via ‘Customize’ kun je helemaal zelf het formaat invoeren.

6 Positie

Je kunt de tekst op verschille­nde plekken in de wallpaper zetten. Daarbij ben je wel gebonden aan enkele vaste posities. Kies voor ‘ Text Position’ bijvoorbee­ld Bottom Left. Via ‘Add tekst’ voeg je de tekst toe.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands