iCreate (Netherlands)

Haak maar aan

-

Het is misschien niet direct de hobby die je verwacht van een tech-redacteur, maar ik haak knuffelbee­sten. Met de stem van Jambers: ‘Overdag schrijft zij een computerbl­ad vol, maar ’s avonds haakt zij cactussen, koala’s en lama’s, bij voorkeur in zuurstokkl­eurtjes’. Ach, iedereen heeft recht op ten minste één eigenaardi­ge afwijking, toch? Haken dus. En daarbij laat ik soms een steekje vallen – totdat de app YarnBuddy in mijn leven kwam.

Iedereen die haakt of breit, weet dat je nooit genoeg garen in huis kunt hebben, maar ook hoe snel je vervolgens het overzicht kwijtraakt. Mijn meest gemaakte fout: in een willekeuri­ge kleur wit een ijsbeer gaan haken, en na pak hem beet duizend steekjes ontdekken dat je een decimetert­je te weinig garen hebt. Een extra bolletje garen is zo gekocht. Maar was het sneeuwwit? Crèmewit? Ivoor? Linnen? Je houdt niet voor mogelijk hoeveel tinten wit er zijn. In YarnBuddy kun je je ‘stash’ inventaris­eren, met details als dikte, materiaal en kleurbad. Fotootje erbij, klaar.

Ook leuk is dat je voor ieder haaksel een nieuw project aan kunt maken, waarin je allerlei details kunt vastleggen. Bijvoorbee­ld de naald die je gebruikt hebt, het type garen (daarmee maak je meteen de link met je stash), het aantal toeren of rijen dat je al op weg bent. Als je een digitale versie van het patroon op je iPhone hebt staan, dan kun je daarmee meteen een koppeling maken.

YarnBuddy

Van Rebecca Hansmeyer

Gratis

Voor iPhone en iPad   

Het maakt daarbij niet uit of het een pdf is, een foto, een linkje naar een website of iets anders. Zo pak je je werkje ook na een paar maanden net zo gemakkelij­k weer op. (Laura Grootaarts)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands