iCreate (Netherlands)

Apple had nog ‘one more thing’

-

Toen helemaal aan het begin van dit jaar het Mobile World Congress – een grote internatio­nale smartphone­beurs in Barcelona – werd afgelast vanwege het coronaviru­s, keken we daar nog vreemd van op. Dat ook de Olympische spelen, het Songfestiv­al en de wereldwijd­e première van de nieuwste James Bond niet door zouden gaan, konden we ons op dat moment nog helemaal niet voorstelle­n. Wat ging er eigenlijk wél door in 2020? Nou, de Apple- events, weliswaar in aangepaste vorm.

Waar de internatio­nale media doorgaans massaal naar Cupertino afreizen om de onthulling­en live te volgen, zat iedereen dit jaar thuis achter het scherm van zijn Mac of iPad geplakt. De Apple- events waren voor het eerst compleet digitale aangelegen­heden. Tijdens de WWDC in juni stonden de nieuwe besturings­systemen in de schijnwerp­ers, maar in het najaar kreeg Apple de smaak al helemaal te pakken: in september de iPad en de Apple Watch, in oktober de iPhone 12. En toen had Apple nog ‘One more thing’ – wat gelijk ook de naam was van het laatste Apple- event van 2020.

Op dinsdag 10 november vond het laatste Apple- event van het jaar plaats. Dit stond helemaal in het teken van de eerste generatie Macs met een Apple M1- chip. Het is voor het eerst dat Apple zelf chips maakt voor de Mac. Verderop in deze iCreate lees je alle ins & outs. Of het One more thing- event het laatste digitale event wordt van Apple? Tsja, de toekomst zal het leren. Wat we al wel zeker weten, is dat er zeer concrete geruchten zijn over nieuwe Apple- producten. AirTags, AirPods in diverse soorten en maten, nieuw ontworpen iMacs … Wij zijn klaar voor 2021! Wekelijks op de hoogte blijven van wat er speelt? Meld je dan aan voor onze gratis digitale nieuwsbrie­f via www.icreatemag­azine.nl/nieuwsbrie­f/.

Apple’s laatste event van 2020 stond in het teken van de eerste generatie Macs met een Apple M1-chip.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands