iCreate (Netherlands)

iPad Pro met miniled-scherm verschijnt mogelijk binnenkort

-

AirPods: weer een nieuwe generatie!

De AirPods Max liggen nog maar net in de winkels, maar het lijkt erop dat Apple ook de andere AirPods uit het assortimen­t niet vergeten is. Van de reguliere AirPods verwachten we in 2021 alweer de derde generatie. Ze nemen het design over van de AirPods Pro: die hebben kortere steeltjes. De AirPods Pro op hun beurt krijgen een nóg korter steeltje dan nu, of misschien blijft het steeltje zelfs compleet achterwege. Volgens de laatste geruchten zijn de toekomstig­e AirPods Pro ( generatie 2) in twee maten verkrijgba­ar, voor een nog betere pasvorm.

Komend jaar maken verschille­nde Apple-producten de overstap naar een nieuw soort scherm: miniled. En eentje moet de eerste zijn: alle pijlen wijzen in de richting van de 12,9-inch iPad Pro 2021. Deze zou al begin dit jaar moeten verschijne­n.

Dat de grootste versie van de iPad Pro de primeur krijgt, wordt al langer geroepen. Maar er zijn steeds meer insiders die hiervan overtuigd zijn, en de geruchten worden ook steeds gedetaille­erder. Zo beweert het Taiwanese DigiTimes dat Apple de productiel­ijnen hiervoor opnieuw aan het inrichten is. Er is bij diverse bedrijven flink geïnvestee­rd in de uitbreidin­g van de productiec­apaciteit.

Voordelen van miniled

De huidige iPad Pro heeft een lcd-scherm (Apple noemt het heel chic een ‘ Liquid Retina- display’). Het miniled-scherm heeft een aantal voordelen ten opzichte van zo’n lcd-scherm. Het zwart oogt donkerder, de lichte kleuren feller. De kleuren zijn intenser en het contrast is duidelijke­r.

Dat klinkt je misschien bekend in de oren, want het zijn de voordelen die de oled-schermen van de iPhones en de Apple Watch ook hebben. Miniled -schermen zijn dan wel weer iets minder goed dan oled, maar vormen een uitstekend alternatie­f. Miniled heeft bovendien andere voordelen: minder kans op inbranding, een betere helderheid en de panelen zijn een heel stuk goedkoper. Ook zijn miniled- schermen erg dun.

Begin 2021

De 12,9-inch iPad Pro zou dus de primeur hebben. Doorgaans verschijne­n nieuwe iPad Promodelle­n ergens aan het begin van de lente, maar DigiTimes denkt dat het dit keer vroeger in het jaar gebeurt. Verderop in 2021 zijn ook andere Apple-producten aan de beurt. Waarschijn­lijk krijgen ook de nieuwe reguliere iPad en de iPad mini een miniled-scherm, en volgen ook de iMac Pro en de MacBook Pro. Over laatstgeno­emde zijn al geruchten, zie het volgende bericht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands