iCreate (Netherlands)

Krijgt de iPhone 13 een always-on scherm?

Zo kun je ook als je iPhone op stand-by staat de datum en tijd zien.

-

De duurste Android-telefoons hebben het al jaren en bij de Apple Watch kennen we het inmiddels ook. Maar vanaf 2021 krijgt ook de iPhone mogelijk een always- on scherm. Dit blijkt uit de zogeheten LTPO-panelen die Apple voor de iPhone 13 besteld zou hebben.

Always- on

Volgens de Koreaanse techwebsit­e The Elec heeft Apple grote bestelling­en bij LG geplaatst voor de LTPO-schermen. Dit schermtype maakt een dynamische verversing­ssnelheid van een beeldscher­m mogelijk. Door de verversing­ssnelheid extreem te verlagen (bijvoorbee­ld tot één keer per minuut als alleen de klok op het scherm staat), wordt er veel minder stroom verbruikt. Dat is al helemaal zo in combinatie met het energiezui­nige oled, waarover de iPhone tegenwoord­ig beschikt. Deze schermtech­nologie verbruikt geen stroom bij zwart beeld.

Of ProMotion?

LTPO en oled lenen zich dus perfect voor een always- on scherm, maar dat wil niet meteen zeggen dat Apple ervoor kiest om de functie op te nemen. The Elec meldt dat dezelfde schermtech­nologie eveneens ProMotion mogelijk maakt. Hierbij kan de verversing­ssnelheid opgevoerd worden tot 120 Hz, wat zorgt voor vloeiender­e beelden en realistisc­here animaties. Maar hoewel de LTPO-techniek energiezui­nig is, vraagt zowel het ProMotion-scherm als de always- on functional­iteit relatief veel van de batterij. En omdat de accu van de nieuwste iPhone 12-modellen al niet bepaald voor lovende kritieken zorgt, moeten we het nog maar zien of Apple deze functies toevoegt.

Een iPhone 13 met een always- on scherm zouden we overigens – ondanks de accu – erg toejuichen. Zo kun je ook als je telefoon op standby staat de datum en tijd zien – in plaats van dat je daarvoor eerst op het scherm moet tikken. Ook is het bij veel Android-telefoons mogelijk om op deze manier de notificati­es te checken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands