iCreate (Netherlands)

‘Apple stopt met de HomePod’

De vraag naar de slimme speaker was lager dan waar Apple op hoopte.

-

Je hoeft voorlopig geen nieuwe generatie HomePod te verwachten. De huidige modellen zijn geen succes, en daarom investeert Apple niet meer in een nieuwe variant van de slimme speaker. Dat zegt de doorgaans zeer betrouwbar­e analist Ming- Chi Kuo.

HomeFlop

Kuo doet zijn uitspraken in een rapport dat eigenlijk over de Apple Car gaat. Hierin geeft Kuo aan dat Apple niet altijd succesvol is bij het betreden van een nieuwe markt. Als voorbeeld noemt hij de HomePod: ‘Apple heeft bijvoorbee­ld gefaald bij het betreden van de markt voor slimme speakers. De vraag naar HomePod en HomePod mini is lager dan verwacht, en de ontwikkeli­ng van een nieuwe slimme speaker is voorlopig opgeschort.’

De eerste HomePod verscheen in 2018 en afgelopen najaar kwam de HomePod mini op de markt. Deze blijven vooralsnog gewoon te koop – in landen waar ze te koop zijn – en krijgen ook nog updates.

Wat ging er mis?

Het helpt natuurlijk niet dat HomePod maar in een beperkt aantal landen te koop is. In Nederland zijn de HomePod en de HomePod mini bijvoorbee­ld nog niet verkrijgba­ar. Je kunt er natuurlijk een uit het buitenland halen, maar dan stuit je op het volgende probleem: Siri spreekt geen Nederlands op de HomePod. Je kunt Siri wel in het Engels aanspreken en dan valt weer op hoe beperkt Siri is ten opzichte van andere virtuele assistente­n. Ook het feit dat HomePod nog steeds geen rechtstree­kse ondersteun­ing heeft voor Spotify en soortgelij­ke diensten, zal weinig goeds hebben gedaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands