iCreate (Netherlands)

ICreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit zijn de handigste tips!

-

Q: Het lukt me niet om een snelkoppel­ing op het bureaublad te plaatsen van een Numbersdoc­ument. Een kopie lukt wel maar alle veranderin­gen worden dan niet gew zigd in het origineel.

A: Versleep het Numbers- document naar je bureaublad, maar houd daarb Cmd+Option (Cmd+Alt op oudere Macs) ingedrukt. Hiermee maak je een ‘echte’ snelkoppel­ing.

Q: In Mail op m n Mac kon ik alt d boven de berichtenr­eeks klikken om in 1x naar boven te vliegen, naar het meest recente bericht. Sinds Big Sur kan dit niet meer ...?

A: Deze functie is helaas weg. Maar we kennen een handige sneltoets. Selecteer een mail in de l st, toets ‘Cmd+Option+p ltje omhoog’ en je gaat meteen naar het meest recente bericht.

Q: Hallo allemaal, hoe kan ik verw derde apps definitief uit m n Cloud verw deren? Nu staat overal nog zo’n wolkje b .

A: Dit is je aankoopges­chiedenis van de App Store, verw deren is niet mogel k. Deze apps nemen geen ruimte in beslag op je iCloud. Het zorgt er alleen voor je dat je betaalde apps niet nog een keer hoe te kopen.

Q: Ik kan met m n iPad Pro (2020) geen bluetooth-verbinding maken met m n andere Apple- producten, zoals de iPhone 12. Is daar een oplossing voor?

A: Een directe bluetooth-verbinding tussen je Apple-apparaten opbouwen kan niet. Om bestanden over te dragen, is AirDrop overigens een veel handigere oplossing.

De volgende iCreate Q& A: vr dag 5 februari, 08.00 tot 16.00 uur op www.icreatemag­azine.nl. Eerdere Q& A’s zien? Ga naar www.icreatemag­azine.nl/qa.

Koen: Deel je je Mac met meerdere gezinslede­n of collega’s? Dan is het handig om te weten dat er een manier is om snel tussen gebruikers­accounts te switchen. Dat doe je door de functie ‘ Snelle gebruikers­overschake­ling’ toe te voegen aan het Bedienings­paneel. Open hiervoor Systeemvoo­rkeuren en klik op ‘ Dock en menubalk>Snelle gebruikers­overschake­ling’. Hier activeer je de optie ‘ Toon in bedienings­paneel’. Om snel te wisselen van account op de Mac, klik je voortaan rechtsbove­n in het menu op de twee schuifjes om het Bedienings­paneel te openen. Vervolgens klik je op de onderste knop met het accounts-icoontje en selecteer je het account dat je wilt gebruiken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands