iCreate (Netherlands)

Tips & trucs

Op de redactie van iCreate werken we elke dag met Appleappar­aten. Zo kennen we vele foefjes en handigheid­jes. Die willen we graag delen.

-

Ben je jarig en heb je een Apple Watch? Dan stuurt Apple je op je horloge een felicitati­e. Tik er zeker even op, want dan vliegen de ballonnen over je scherm. Zorg er wel voor dat je verjaardag is ingesteld in de app Contacten, anders gaat het feest aan je voorbij!

In macOS Big Sur heeft de tijd in de menubalk een flinke update gekregen. Je opent hiermee nu het Berichtenc­entrum en standaard staat er de dag van week en de datum bij. Wil je weer terug naar de oude situatie met alleen de tijd van de dag? De plek waar je dit wijzigt is veranderd ten opzichte van eerdere versies van macOS. Je gaat nu naar ‘ Systeemvoo­rkeuren>Dock en menubalk’. Kies hier in de lijst links voor ‘ Klok’ (bijna helemaal onderin), en pas aan wat je wilt aanpassen. Een verademing is ook dat je hier nu de 24- uurs notatie activeert. Dat zat vroeger in het onderdeel ‘ Taal en regio’.

Apple kondigde de optie voor het delen van in-app aankopen en abonnement­en al aan tijdens de WWDC in juni vorig jaar. Maar nu is de functie er toch echt. Om deze te gebruiken, moet je Delen met gezin hebben ingesteld.

In de Instelling­en-app verschijnt er dan een nieuwe schakelaar voor het delen van abonnement­en. Je vindt die bij ‘ Instelling­en>[Je naam]>Abonnement­en’. Standaard is de optie ingeschake­ld. Verder is er ook een mogelijkhe­id om het delen van abonnement­en voor een specifieke app uit te schakelen. Het is wel aan ontwikkela­ars om te beslissen of ze de mogelijkhe­id willen bieden. Niet elke in-app aankoop of ieder app-abonnement is dus direct te delen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands