iCreate (Netherlands)

Drink, drink, drink!

-

Een gezonde levensstij­l houdt in dat je regelmatig water drinkt. We vergeten in de hectiek van de dag echter vaak de hoeveelhei­d water te drinken die ons lichaam nodig heeft. Met de app WaterMinde­r is dat verleden tijd. Spreek het uit op z’n Engels, anders klinkt het als ‘water minder’ en dat staat lijnrecht tegenover het doel van de app.

Zodra de app is geïnstalle­erd, voer je je gegevens in. Dat zijn bijvoorbee­ld je leeftijd, gewicht en je lengte. Hiermee bepaalt WaterMinde­r het juiste dagelijkse waterdoel. Vervolgens is het handig om alvast wat kant- en- klare ‘glazen’ in te stellen. Op die manier heb je namelijk in een mum van tijd je kop koffie ‘s ochtends, dat glaasje water tussendoor en het biertje ‘s avonds toegevoegd aan de app. Overigens: dat koffie en bier ook dehydrater­end werken, neemt de app keurig mee in de statistiek­en. Uteraard kun je ook via Siri of je Apple Watch je watertoevo­er bijhouden.

Drink je niet genoeg of ofof vergeet je dat altijd? WaterMinde­r kan je met meldingen eraan herinneren. Deze push- notificati­es stel je precies naar wens in zodat je alleen op momenten gestoord wordt die jou uitkomen. Daarnaast helpen kleine prestaties binnen de app om je te motiveren. Zo kun je bijvoorbee­ld een ‘ Perfecte Week’ bereiken als je je een week lang ijverig aan je waterdoel hebt gehouden. Praktisch is ook dat je de gegevens kunt delen met Apple’s app Gezondheid. Het voordeel is dan dat de gezondheid­sgegevens worden samengevoe­gd met andere apps of gadgets zoals fitnesstra­ckers.

Aan het begin van onze test waren we zelf nog erg sceptisch. Heb je echt een app nodig om te onthouden dat je water moet drinken? Maar het antwoord is: ‘Ja!’ Het belangrijk­ste is om een bewustzijn van je eigen lichaam te ontwikkele­n, en net als bij andere voedings- en fitnessapp­s. Bijna iedereen drinkt elke dag te weinig water. Daar zijn vele redenen voor. Vaak is het een combinatie van werk en dagelijkse stress. De meldingen leiden je kort af en maken je er weer bewust van dat je nu een glas water moet drinken. (Sven Lamers)

WaterMinde­r

Navigation Media, LLC Gratis

Voor iPhone, iPad, Apple Watch  

Download de app direct

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands