iCreate (Netherlands)

‘ Twee nieuw ontworpen MacBook Pro’s in aantocht’

-

Voor de MacBook kan het jaar 2021 weleens heel interessan­t worden. Volgens Apple-analist Ming- Chi Kuo lanceert Apple in dit jaar twee MacBook Pro-modellen met een nieuw ontwerp. Die zijn uitgerust met een flink verbeterd miniled-scherm. Maar er is meer om naar uit te kijken!

Volgens Kuo krijgen de twee MacBook Promodelle­n een nieuw ontworpen behuizing met smalle randen rondom het scherm. Hierbij zou het in ieder geval gaan om een 14-inch MacBook Pro, die de 13-inch opvolgt. Maar mogelijk krijgt ook het 16-inch model een nieuw ontwerp. Een belangrijk­e stap vooruit is het verbeterde scherm op basis van de miniled-techniek. Die leds zijn heel klein, waardoor er meer van die lampjes in de achtergron­dverlichti­ng (backlight) kunnen worden geplaatst. Dit maakt een hoger contrast mogelijk, met diepere zwartwaard­en zoals bij oled, maar dan een stuk goedkoper om te produceren.

Over zwartwaard­en gesproken: Apple heeft ook plannen om gitzwarte MacBooks te maken. Dat heeft meer voeten in de aarde dan je misschien zou verwachten, want Apple heeft er een patent op aangevraag­d. De MacBooks krijgen een speciale coating die is doordrenkt met ‘ kleurdeelt­jes’. Die kleurdeelt­jes maximalise­ren de hoeveelhei­d licht die het materiaal kan absorberen. En hoe meer licht een materiaal absorbeert, hoe zwarter het zal lijken.

MacBook Air

Ten slotte nog een ander interessan­t gerucht voor Mac- liefhebber­s: Kuo voorspelt dat er in 2022 ook een nieuwe en ‘meer betaalbare’ MacBook Air verschijnt. Meer informatie geeft hij niet, dus het is niet duidelijk of de Air beschikt over een nieuw ontworpen behuizing en miniled-scherm.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands