iCreate (Netherlands)

Auto’s en vrachtwage­ns

De iPad is voor m de ultieme computer geworden.

- Brand Manager iCreate slamers@fnl.nl

Nog geen jaar geleden moest ik m n MacBook t del k inruilen voor een iPad met toetsenbor­d. M n trouwe MacBook Pro ging twee weken in reparatie voor een vervangend scherm, de iPad van het werk werd voor die t d m n hoofdcompu­ter. Ik zei het toen al, maar met de nieuwe mogel kheden in iPadOS (ook weer in de nieuwste versie iPadOS 14.5), kun je met een iPad net zo goed werken of creatief z n als op een Mac. Op een paar kleine uitzonderi­ngen na, die vooral te w ten z n aan het ontbreken van bepaalde Mac-apps. Uiteindel k kwam m n Mac weer terug en werd de iPad weer het consumptie-apparaat dat het eerst was.

In m n hoofd werd echter een discussie in gang gezet. Zou ik m n eigen MacBook Pro niet kunnen inruilen voor een iPad? En zo geschiedde. Begin dit jaar ging de Mac op Marktplaat­s en daarvoor in de plaats kwam een iPad Air met Pencil en Magic Keyboard. In het begin gebruikte ik hem vooral als laptop. Dat ging uitstekend. Maar pas na enkele maanden merkte ik dat de iPad zo veel meer is dan een vervanging voor een laptop. De tablet ligt alt d binnen handbereik en ik ben veel eerder geneigd om hem voor creatieve zaken te gebruiken. ‘s Avonds op de bank een video monteren in iMovie, een stripverha­al tekenen in Procreate of een logo ontwerpen in A nity Designer ... het gaat allemaal nóg intuïtieve­r dan op een Mac. En ja hoor, ook al z n de screenshot­s in de A nity Designer-feature vanaf pagina 52 uiteindel k op een Mac gemaakt, het echte werk gebeurde op de iPad.

Ik heb geen moment sp t gehad van m n overstap. Een citaat van Steve Jobs uit 2010 wordt eindel k waarheid. Computers z n vrachtwage­ns, tablets z n personenau­to’s. Ik kan niet wachten wat Apple voor de volgende generatie iPads op de planning hee staan. Misschien geven de nieuwe iPad Pro’s al een indicatie, die worden nu ieder moment verwacht.

 ??  ?? Alt d op de hoogte z n? Volg dan iCreate magazine op onze social kanalen.
Alt d op de hoogte z n? Volg dan iCreate magazine op onze social kanalen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands