iCreate (Netherlands)

Tijd voor 48 Apple Watch-tips

De beste trucjes voor de Apple Watch.

- Tekst: Koen van Ekeren

Win tijd

Met een Apple Watch bekijk je niet alleen de tijd; je wint er ook tijd mee. Deze trucjes moet je kennen.

1 Zet standaarda­ntwoorden klaar

Met een Apple Watch reageer je supersnel op berichten door simpelweg op een kant- en-klaar-antwoord te tikken. Open op je iPhone de Watch-app en kies in het tabblad ‘ M n Watch’ voor ‘ Berichten>Standaarda­ntwoorden’. Tik op ‘ W zig’ en voeg teksten toe, zoals ‘ Ik ben onderweg, schat!’, ‘oké’, ‘ Ik zit in een Teams- overleg!’, of wat je ook maar vaak terugstuur­t. Om ze te verzenden, open je een gesprek in Berichten, scrol je naar beneden en tik je op een van je standaarda­ntwoorden.

2 Betaal met je Watch

Nee, écht niet: er bestaat geen snellere manier om contactloo­s te betalen dan met een Apple Watch. Druk twee keer op de z knop en houd je Apple Watch b de kaartlezer: meer moeite is het niet. Dit werkt ook als je iPhone niet in de buurt is. Heb je Apple Pay nog niet geconfigur­eerd? Open dan de Watch-app van je iPhone en tik op ‘ M n Watch>Wallet en Apple Pay’. Volg de stappen om een betaalkaar­t toe te voegen.

3 Deel snel je locatie

Snel je huidige locatie met iemand delen terw l je onderweg bent? Open de chat in Berichten, scrol helemaal naar beneden en tik op ‘ Stuur locatie’. Let op: de ontvanger ziet alleen de huidige locatie. De locatie wordt dus niet b gewerkt.

4 Als boodschapp­enlijstje

Laat je iPhone vooral in je broekzak rusten als je boodschapp­en doet, want het afwerken van je l st werkt veel handiger met een Watch. Activeer daar de Herinnerin­gen-app en je hoeft alleen nog je pols te draaien om items te bek ken of af te vinken.

5 Ontgrendel je Mac

Deze tip kwam ook al even voorb in het artikel vanaf pagina 20. Een wachtwoord intypen is niet nodig; met een Watch ontgrendel­t je Mac vanzelf als je wilt inloggen. Eerst moet je die functie nog activeren. Open op je Mac de app Systeemvoo­rkeuren en kies ‘ Beveiligin­g en privacy’. Zorg dat het vinkje voor ‘Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendel­en’ aan staat.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands