iCreate (Netherlands)

Waar blijft het Apple-event?

-

‘I k scheer mijn wenkbrauwe­n eraf als Apple op 23 maart geen event geeft’, beloofde Apple- lekker Jon Prosser ergens begin maart, rotsvast overtuigd van zijn gelijk. Of de beste man inmiddels wenkbrauwl­oos door het leven gaat, kunnen we je helaas niet vertellen, want 23 maart ligt op het moment van schrijven nog een stukje in de toekomst. Maar de kans dat-ie inmiddels met een blotebille­ngezicht rondloopt, is aanzienlij­k. Want een week voor de beoogde datum is er nog altijd geen uitnodigin­g van Apple.

Een Apple- loos voorjaar dan, zonder event? Dat kan, vorig jaar was dat niet anders. Maar een voorjaar zonder nieuwe Apple-producten: dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstelle­n. We denken dat Apple deze lente toch een aantal nieuwe producten lanceert – en misschien zijn ze er inmiddels al. De aankondigi­ng zal dan middels persberich­ten gebeuren, in plaats van een event – hoewel Prosser inmiddels zijn pijlen richt op een event in april.

Nieuwe iPads

De grootste kanshebber op een productrel­ease dit voorjaar is de iPad Pro 2021. Dat wordt een heel interessan­te. Naar verwachtin­g is de tablet – die er opnieuw komt in maten van 11 en 12,9 inch – het eerste Apple-product met vernieuwd mini- led scherm. Ook wordt een verbeterde A14- chip verwacht die het kan opnemen met de M1 uit de Mac, en ondersteun­t hij mogelijk de nieuwe Apple Pencil 3, die naar verluidt weer meer lijkt op de eerste versie. Verder is er

sprake van een Thunderbol­t 4-aansluitin­g. Die ziet er hetzelfde uit als usb- c, maar biedt meer mogelijkhe­den voor randappara­tuur. Naast de iPad Pro verwachten we ook een iPad mini. De mini zou een 8,4-inch display hebben. Bij de huidige versie die alweer dateert uit 2019 is dat 7,9-inch. Waarschijn­lijk is de iPad mini 2021 even compact als zijn voorganger, maar zijn de randen om het scherm smaller. Verder wordt er geen belangrijk­e ontwerpwij­ziging verwacht. De thuisknop met Touch ID blijft dus aanwezig.

AirTags

De AirTags zijn zo’n beetje de Heintje Davids van het Apple- geruchtenc­ircuit. Er gaan geruchten dat Apple snel de AirTags lanceert. Maar diezelfde geruchten waren er ook voor het Apple- event van november 2020. En oktober 2020. En september 2020 … Genoeg reden voor een extra stevige slag om de arm. De AirTags zijn overigens bluetooth-trackers om je waardevoll­e bezittinge­n op te sporen. Dit werkt dan via de bestaande Zoek mijn-app. Meer hierover lees je verderop in deze nieuwsrubr­iek, in het bericht over iOS 14.5.

AirPods

Kijk je uit naar nieuwe AirPods? De derde generatie van de reguliere AirPods en de tweede generatie van de AirPods Pro komen eraan. Beide krijgen een nieuw ontwerp. De AirPods 3 zien er naar verluidt uit als de huidige AirPods Pro – met een kortere steel dus. Bij de nieuwe AirPods Pro 2 verdwijnt de steel mogelijk helemaal. Net voor de deadline waren er echter geruchten dat de AirPods 3 sowieso wat later komen. De AirPods Pro 2 zijn nog steeds gegadigden voor een voorjaars- release. Maar we zouden er onze wenkbrauwe­n niet op inzetten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands