iCreate (Netherlands)

Is dit het design van de nieuwe iMac 2021!?

-

Dat de iMac in 2021 (eindelijk) een opgefrist design krijgt, was al een tijdje duidelijk. Het was alleen nog gissen hoe het nieuwe ontwerp er precies uit komt te zien. Nu is er meer bekend over het design, want er zijn renders gelekt van de nieuw ontworpen iMac 2021. De renders zijn gedeeld door Apple- lekker Jon Prosser. Hierboven zie je een concept dat gebaseerd is op die render.

Te zien is dat het scherm van de nieuwe iMac is omgeven door veel smallere randen en dat de ‘ kin’ ontbreekt. Het scherm doet daardoor denken aan het ontwerp van de iPad Pro en iPad Air. De nieuwe iMac 2021 deelt nog iets met de iPad Air. Volgens de informatie van Prosser is de iMac verkrijgba­ar in dezelfde kleurtinte­n als de iPad Air nu. Dat betekent dat we naast de klassieke kleuroptie­s spacegrijs en zilver, ook roségoud, groen en hemelsblau­w mogen verwachten.

De iMac krijgt niet alleen een nieuw design, maar stapt ook over naar Apple’s eigen M1- chip. Of beter gezegd: naar weer een nieuwe en verbeterde versie daarvan – als de geruchten kloppen, wordt het een beest van een machine. Het ziet ernaar uit dat de iMac nieuwe stijl in de tweede helft van 2021 in de winkels ligt. Doorgaans geeft Apple een Mac- event in het najaar, nog na de iPhone- lancering. Maar zelfs een snelle lancering in het voorjaar is niet uitgeslote­n.

Ook nieuws over de Mac Pro mini

Naast de iMac heeft Apple ook grootse plannen voor de Mac Pro, weet Prosser. Een zogeheten Mac Pro mini zou in de maak zijn. Zijn bronnen beschrijve­n het ontwerp als drie à vier Mac mini’s die op elkaar gestapeld zijn. Het bovenste gedeelte zou worden gebruikt om de hitte te reguleren, terwijl beneden alle rekenkrach­t zit. Binnenkort horen we ongetwijfe­ld meer over deze nieuwe Mac.

Het ontwerp doet denken aan de nieuwste iPad Pro en iPad Air.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands