iCreate (Netherlands)

Apple stopt met iMac Pro

-

Apple haalt de iMac Pro uit het assortimen­t. Op het moment van schrijven staat in de webshop van Apple dat de iMac nog verkrijgba­ar is zolang de voorraad strekt. Ook is er nog maar één basisversi­e verkrijgba­ar; je kunt de iMac niet meer naar wens aanpassen voor wat betreft de ( grafische) processor, het werkgeheug­en en de opslag.

De iMac Pro is eind 2017 verschenen en is de geavanceer­de variant van de gewone iMac. Hij ziet eruit als een gewone iMac, maar dan in spacegrijs, met bijpassend­e accessoire­s in diezelfde kleur. Aan de binnenkant tref je echter hardware die op dat moment de beste was (later werd de iMac enigszins verdrongen door de Mac Pro, en zelfs de ‘gewone’ iMac uit 2020 is net ietsjes beter). Daar betaalde je dan ook wel de hoofdprijs voor: de startprijs bedraagt € 5499. Of er een opvolger komt, valt niet te zeggen. De iMac Pro was nogal een niche-product, bedoeld voor het hogere segment van de markt. Het is niet duidelijk hoeveel Apple er in de loop der jaren van verkocht heeft.

Wat is het alternatie­f?

Apple verwijst klanten nu door naar de nieuwste 27-inch iMac die is verschenen in augustus 2020 – dat model zou voor de meeste consumente­n meer dan voldoende te bieden hebben. Voor de echte Pro- gebruikers die meer kracht en uitbreidin­gsmogelijk­heden nodig hebben, is er ook nog de Mac Pro. Overigens is het verstandig om te wachten met de aankoop van een nieuwe iMac: er zijn geruchten over een nieuwe versie, die we twee pagina’s terug bespraken. De nieuwe iMac heeft onder meer een processor van Apple en een compleet nieuw ontwerp.

Verkrijgbaa­r zolang de voorraad strekt. En of er een nieuwe komt …?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands