iCreate (Netherlands)

IOS 14.5 is een verrassend grote update!

-

Op het moment van schrijven is iOS 14.5 nog niet uit, maar nu jij dit leest kan dat al anders zijn. Op basis van de bèta-versie die we getest hebben, is het heel duidelijk: voor een tussentijd­se update heeft iOS 14.5 behoorlijk wat te bieden. Dat geldt overigens ook voor iPadOS 14.5 dat grotendeel­s dezelfde functies heeft. Als de update er is, vind je hem via ‘ Instelling­en>Algemeen>Software- update’. De leukste nieuwe functies bespreken we in de workshop vanaf pagina 40.

Een opvallende vernieuwin­g die te vinden was in de bèta, zit in de app Zoek mijn. Met die app kon je tot nu toe al je Apple-apparaten traceren als je die kwijt was. In Zoek mijn vind je voortaan een compleet nieuw tabblad: Objecten. Daarop vind je spullen die niet van Apple zijn, maar van een ander merk. Uiteraard moet het merk in kwestie wél ondersteun­ing inbouwen. Belkin heeft al aangekondi­gd dat ze oortjes gaan maken die je via het Objecten-tabblad kunt opzoeken. Andere merken zullen snel volgen.

Het tabblad Objecten lijkt echter dé plek te zijn waar je de eerder besproken AirTags terugvindt: dit zijn trackers van Apple die je kunt bevestigen aan je kostbare spullen. Ook daarvoor geldt dat die op het moment van schrijven nog niet zijn aangekondi­gd. Inmiddels is al wel duidelijk dat Apple werkt aan een anti-stalk-functie voor de AirTags. Want een boze ex zou zomaar een AirTag in je jaszak kunnen laten glijden en je dus overal kunnen volgen. De Zoek mijn-app kan onderschei­d maken tussen voorwerpen die aan jouw Apple ID gekoppeld zijn en voorwerpen die dat niet zijn. Als je iPhone merkt dat er steeds een AirTag bij jou in de buurt is die niet bij jou hoort, dan krijg je een melding. We hebben nog maar niet te diep nagedacht over wat dit betekent voor Android- gebruikers …

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands