iCreate (Netherlands)

‘MacBook Pro 2021 krijgt hdmi en SD-kaartlezer’

-

De kans is groot dat een paar belangrijk­e aansluitin­gen terugkeren naar de MacBook. Volgens de Apple-analist Ming- Chi Kuo zijn de twee nieuwe MacBook Pro-modellen van 2021 uitgerust met onder meer hdmi en een SD- kaartlezer.

In 2016 werd de MacBook plots ongeloofli­jk dun. Maar door de slankere behuizing was er minder ruimte voor aansluitin­gen. De traditione­le usb-aansluitin­g maakte plaats voor usb- c. En ook de poorten voor hdmi, ethernet en de SD-kaartlezer verdwenen. De MacBook werd daarmee veel lichter en compacter, maar het zorgde ook voor gehannes met dongels. De keuze kwam Apple op kritiek te staan. Daarnaast verdween ook de MagSafe-aansluitin­g : deze houdt de oplaadkabe­l magnetisch op de juiste plaats. Als je over de kabel struikelde, schoot-ie los en trok je je Mac niet mee de vernieling in. Veel MacBook- gebruikers zagen liever een dikkere MacBook met meer poorten. Vooral fotografen en videomaker­s.

Apple luistert naar gebruikers

Dit jaar lijkt Apple te luisteren naar de wensen van deze groep. Volgens Kuo ondergaat de MacBook Pro van 2021 een aantal belangrijk­e veranderin­gen in het ontwerp en de specificat­ies. Naast de genoemde aansluitin­gen zou ook de MagSafecon­nector een comeback maken: deze ziet er wel anders uit dan voorheen, hij is platter en heeft vijf pinnetjes. Dat is te zien op gelekte foto’s van de zijkanten van deze Mac. Over de authentici­teit daarvan twijfelen we, maar het is hoe dan ook interessan­t om te zien hoe de aansluitin­gen vormgegeve­n kunnen worden.

Dit jaar lijkt Apple te luisteren naar de wensen van deze groep.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands