iCreate (Netherlands)

ICreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit z n de handigste tips!

-

Q: In het scherm rechts bovenin m n iPad staan diverse symbolen. Zoals een waaier van m n wifi, een p ltje en percentage van de ba er . M n vraag is: waar is dat p ltje voor?

A: De p l staat voor ‘ Locatievoo­rzieningen’. Wanneer je de p l in de statusbalk ziet, betekent dit dat dan minste één app je locatie gebruikt. Misschien wil je ook weten welke app dat is. Open hiervoor de Instelling­en-app en tik op ‘ Privacy >Locatievoo­rzieningen’.

Q: Na het opstarten van de iMac moet ik alt d handmatig verbinding maken met m n AirPods. Op de iPhone gaat dat automatisc­h. Zit hier een soort rangorde in?

A: Sinds Big Sur moet verbinden automatisc­h gaan. Eventueel moet je de functie nog activeren via ‘ Systeemvoo­rkeuren >Bluetooth’. Kies daar voor ‘Opties’ naast de AirPods en kies de juiste optie b ‘ Verbind met deze Mac’.

Q: Ben heel bl met m n iPhone 12. Maar als ik spontaan reactie kr g van Siri terw l ik zit te Netflixen, kr g ik wel eens een sik! Hoe kan Siri soms ‘spontaan’ ergens op reageren?

A: Siri reageert soms gewoon op zinnen die in een serie worden gesproken b voorbeeld. Leg je je iPhone met het scherm naar beneden op tafel, dan is Siri echter inactief.

Q: Op m n Gmail-account kan ik al geruime t d in Mail op de iPhone m n gelezen mails niet naar de prullenman­d vegen. Het kan wel met m n andere accounts.

A: Ga naar ‘Instelling­en >Mail >Accounts’. Kies hier Gmail en tik daarna op je e-mailadres bovenin. Kies de onderste optie ‘Geavanceer­d’ en kies hier dat je mails wilt verw deren en niet archiveren.

De volgende iCreate Q& A: vr dag 16 april, 08.00 tot 16.00 uur op www. icreatemag­azine.nl. Eerdere Q& A’s zien? Ga naar www.icreatemag­azine.nl/qa.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands