iCreate (Netherlands)

Krijg vanaf je iPhone toegang tot bestanden op je Mac

-

Bewaar je iets in Bureaublad of Documenten? Dan kun je er voortaan ook vanaf je iPhone b .

Heb j je bureaublad en de map Documenten van je Mac al in iCloud Drive staan? Dat is handig, want dan kun je er vanaf je iPhone of iPad b . Zo werp je vanaf je telefoon snel even een blik op een document waarmee je bezig was op je Mac. Of sla je een mailb lage gemakkel k op zonder dat je er je Mac voor hoeft aan te zetten. Dit doe je dan via de app Bestanden, dat in iOS de evenknie is van Finder op de Mac. Het is overigens een aanrader om in dit geval extra iCloud- opslag aan te schaffen, want met de standaard 5 GB zit je zo aan je max.

1 iCloud Open de Systeemvoo­rkeuren op je Mac en ga naar ‘Apple ID>iCloud’. In de l st rechts moet iCloud Drive z n aangevinkt. Hierachter zie je de knop ‘Opties’ staan – klik hierop.

2 Bureaublad en Documenten Vink in de l st die versch nt het bovenste item aan: “Map ‘ Bureaublad’ en ‘ Documenten’”. Tik daarna op ‘Gereed’. Het is helaas niet mogel k om óf Bureaublad óf Documenten te kiezen.

3 In Finder De Mac zal de inhoud van je Bureaublad en de map Documenten nu uploaden naar iCloud Drive. Beide locaties versch nen in de z balk van Finder, onder iCloud. Ze werken verder precies zoals andere mappen.

4 Op de iPhone Open op je iPhone de app Bestanden, ga naar de tab ‘ Blader’ en tik op ‘ iCloud Drive’. Daar staan ze dan, je mappen Bureaublad en Documenten van de Mac. Je kunt zo b al je bestanden.

5 Iets bewaren op je Mac Of je nu een foto, pdf of b lage wilt bewaren op je Mac: tik op je iPhone op de Deel-knop. Je kr gt dan de optie ‘ Bewaar in Bestanden’. Sla het bestand op in Documenten of Bureaublad en het versch nt ook op je Mac.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands