iCreate (Netherlands)

Onderteken digitale documenten

Met een iPhone geef je je Mac een touchscree­n-functional­iteit. Handig bij het onderteken­en!

-

1 Printen, onderteken­en, inscannen

Een pdf uitprinten, onderteken­en, inscannen en dan terug mailen? Wat omslachtig. Digitalise­er je handtekeni­ng! De Mac heeft de meeste opties, dus daar starten we. Open een willekeuri­g document in het programma Voorverton­ing.

2 Handtekeni­ng toevoegen

Klik rechtsbove­n op het stiftje om de Markerings­knoppenbal­k te tonen. Ergens in het midden zie je de knop ‘ Handtekeni­ng’ – die met het krabbeltje. Klik erop en er versch nen verschille­nde opties om je handtekeni­ng toe te voegen.

3 Kies jouw methode

Er z n drie methodes om je handtekeni­ng in te voeren. B ‘ Trackpad’ schr f je je handtekeni­ng met je vinger op een trackpad. B ‘ iPhone’ of ‘ iPad’ doe je dat op je iOS-apparaat. Ook kun je de camera van je Mac gebruiken om hem in te scannen.

4 Onderteken­en in Voorverton­ing

Wil je in het vervolg digitaal een document onderteken­en, dan open je het in Voorverton­ing. Via de Handtekeni­ng-knop voeg je je handtekeni­ng toe. Versleep hem naar de juiste plek en verander het formaat met de hendels.

5 Of ergens in Mail

Je handtekeni­ng is ook op andere plekken beschikbaa­r. In Mail vind je hem b voorbeeld via het V’tje op een b lage en dan ‘ Markering’. Je kr g dan de Voorverton­ing-achtige weergave met daarin de handtekeni­ngknop.

6 Of op je iPhone

Je krabbel wordt ook gesynct met je iPhone. Je vindt hem daar in diverse apps. Tik b voorbeeld op een pdf in Mail, tik op het stiftje en dan op het plusje rechtsonde­r. Hier moet je ook z n om via je iPhone een handtekeni­ng aan te maken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands