iCreate (Netherlands)

Verder browsen op je Mac of iPhone

-

Safari voor iOS en macOS werken geweldig samen. Maar je moet de functies maar net kennen.

1 iCloud-tabbladen

Met iCloud-tabbladen heb je vanaf al je apparaten toegang tot websites die je open hebt staan in Safari. Op je iPhone ga je naar ‘ Instelling­en>[Je naam]>iCloud’ en zet je de schakelaar achter Safari op groen. Op je Mac ga je naar ‘ Systeemvoo­rkeuren>Apple ID>iCloud’ en vink je Safari aan.

2 Je Mac-tabbladen op je iPhone

De tabbladen die open staan op je Mac bek ken op je iPhone?i iPhone? Open Safari en tik op de twee overlappen­de vierkantje­s rechtsonde­r. Veeg nu helemaal naar beneden en je ziet de l st met geopende tabbladen op je Mac. Tik op een tabblad om het te openen.

3 Je iPhone-tabbladen op je Mac

Op je Mac kun je de geopende tabs van je iPhone bek ken. Ze z n toegankel k via het tabbladeno­verzicht dat je opent via de twee overlappen­de rechthoeke­n rechtsbove­n in Safari.

4 Nóg sneller b je tabbladen

Maak je vaak gebruik van iCloud-tabbladen? Je hoeft niet steeds naar het tabbladeno­verzicht: via deze knop vind je ze allemaal! Je moet hem wel nog zelf even toevoegen. Ctrl-klk op de knoppenbal­k van Safari en klik op ‘ Pas knoppenbal­k aan’. Sleep nu de knop met het wolkje naar de gewenste plek.

5 Tabs afsluiten op een ander apparaat

Vanaf je iPhone een tab op de Mac sluiten? Veeg van rechts naar links om een pagina te sluiten. Op de Mac kun je met een trackpad hetzelfde veeggebaar gebruiken. Of klik op het kruisje dat versch nt achter een tabblad als je daar met de cursor overheen zweeft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands