iCreate (Netherlands)

Breng een Keynote-effect naar iMovie

-

1 iMovie

Open in iMovie een videoproje­ct waarbij motion- graphics niet zullen misstaan. Je kunt ook oefenen met de bestanden van deze workshop. Je downloadt ze via www.icreatemag­azine.nl/ uitgaven.

2 Kies een frame

Plaats de afspeelkop (de verticale lijn in de tijdlijn) naar het moment waarop je de animatie in beeld wilt hebben. Kies in het menu voor ‘Archief>Deel>Afbeelding’ en sla de afbeelding op.

3 Keynote

Open Keynote en maak een nieuw document aan. Zorg dat rechtsbove­n ‘ Breed (16:9)’ is geselectee­rd: dit is ook de beeldverho­uding van je video. Kies onder ‘ Eenvoudig’ voor het thema ‘ Wit’ en klik op ‘ Maak aan’.

4 Positie

Haal de tekstvenst­ers weg en importeer de afbeelding uit stap 2. Ctrl- klik erop en kies ‘ Vergrendel’. Importeer ook het bedrijfslo­go (of iets anders) dat je wilt animeren. Zorg dat het een PNG-bestand is.

5 Animeren

Breng het logo naar de gewenste positie en grootte. Kies rechtsbove­n voor ‘Animatie’. Klik op ‘ Voeg een effect toe’ en kies iets leuks uit. In de opmaakbalk vind je nog wat instelling­en voor je animatie.

6 Transparan­t

We zorgen nu dat de achtergron­d transparan­t wordt. Haal de achtergron­dafbeeldin­g weg en klik rechtsbove­n op ‘Opmaak’. Klik op het witte vierkant naast ‘Achtergron­d’ en kies voor ‘Geen’.

7 Exporteren

Klik in het menu op ‘Archief’ en ga naar ‘ Exporteer naar>Film’. Stel Resolutie in op ‘Aangepast’ en kies het Compressie­type ‘Apple ProRes 4444’. Vink de onderste optie aan en exporteer het bestand.

8 Animatie in iMovie

Open iMovie en importeer het zojuist geëxportee­rde bestand. Sleep het in de tijdlijn boven de clip waar de animatie moet plaatsvind­en. De Keynote-animatie schittert in je iMovie- project!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands