iCreate (Netherlands)

Pas detailaanp­assingen toe op je logo

De basis is er, nu moeten we er nog een samenhange­nd geheel van maken.

-

1 Een beetje draaien

Kies het Move- gereedscha­p en roteer je twee tandwielen 22 graden naar rechts zodat deze gezamenl k al een beetje l ken op een ‘ S’. Maak je geen zorgen, de uitsparing­en voegen we in de volgende stap toe.

2 Cirkel

Plaats een cirkel b het bovenste tandwiel en zet deze om in een curve via de menubalk ‘ Layer>Convert to Curves’. Draai hem naar 22 graden. Kies dan het Node- gereedscha­p (A) en selecteer het bovenste en onderste handvat van de cirkel.

Affinity Designer bezit alle benodigde gereedscha­ppen om tot de mooiste logoontwer­pen te komen.

3 Opsplitsen

Kies nu boven in de knoppenbal­k b ‘Action’ op ‘ Break Curve’. Hierdoor wordt je cirkel in tweeën gesplitst. Selecteer de rechterhel­ft en verw der deze halve cirkel.

4 Omranding

We voegen een witte omranding toe. Selecteer b ‘ Stroke’ de kleur wit, en pas de dikte ernaast aan naar 9 pt. Klik op ‘ Pressure’ en sleep de linker punt met ingedrukte Option-toets omlaag. Zo wordt de omranding aan één kant smaller.

5 Nog een keer

Herhaal de vorige drie stappen om ook b het onderste tandwiel een halve cirkel met omranding toe te voegen. Selecteer vervolgens het onderste geheel en laat het perfect aansluiten op het bovenste tandwiel.

6 Omranding omzetten

Ben je tevreden met de vorm van de omranding? Selecteer dan de twee halve cirkels en kies in de menubalk ‘ Layer>Expand Stroke’. Hierdoor wordt de omranding zelf weer een vorm waar je acties op kunt toepassen.

7 B na klaar

Als laatste stap verw deren we de halve cirkel onderin. Selecteer ze en druk op ‘ Backspace’ om ze te verw deren. Nu z n we bl met ons logo. Selecteer alle elementen en kies bovenin voor ‘Convert to Curves’.

8 Tekst

Kies het Artistic Text- gereedscha­p ( T) van Affinity en pas boven de grootte en het lettertype van de tekst aan. W kiezen voor ‘ Futura’ in ‘ Bold’ en als grootte ’64 pt’. Vervolgens typen we onze bedr fsnaam onder het logo.

9 Letterafst­and

Je kunt de afstand tussen de letters aanpassen zodat het geheel harmonisch­er oogt. Beweeg de cursor naar de positie waar je de afstand wilt aanpassen, houd Option ingedrukt en verander de afstand met de p ltjestoets­en links en rechts.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands