iCreate (Netherlands)

3 leuke trucjes

-

Maak van je Watch een koekoekskl­ok

Nou, dat is misschien wat overdreven, maar je kunt je Watch op gezette t den laten tsjilpen als een vogel. Dat doe je via ‘ Instelling­en>Klok>Buisklokke­n’ – zet daaronder ‘Geluiden’ op ‘ Vogels’. Om de frequentie van het geluid aan te passen, ga je naar ‘ Instelling­en>Toegankel kheid>Buisklokke­n’. Hier bepaal je of je het getsjilp ieder uur, ieder halfuur of ieder kwartier wilt horen – maar van dat laatste word je een beetje koekoek.

Navigeer op gevoel

T dens het wandelen hoef je niet steeds je pols te draaien om te zien welke afslag je moet nemen. Navigeer je met de Kaarten-app, dan laat de Watch met kleine trillingen van de Taptic Engine weten wanneer je een afslag moet nemen – en welke kant je op moet. Voor een bocht naar links kr g je een reeks van twee tikken, die drie keer worden afgespeeld: tap-tap, tap-tap, tap-tap. Voor een bocht naar rechts kr g je een aanhoudend­e beat van twaalf trillingen: tap-tap-tap-taptap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap.

Open de laatst geopende app

Als je b voorbeeld aan het tennissen bent, is het vervelend om je favoriete tennis-app constant opnieuw te moeten openen om de statistiek­en te zien. Na het w zigen van een instelling hoeft dat niet langer. Ga op je iPhone naar ‘ M n Watch>Algemeen>Activeer scherm’. Onder ‘ Terug naar klok’ vink je de optie ‘ Na 1 uur’ aan. Niet de w zerplaat, maar de laatst geopende app is dan het komende uur het eerste wat je ziet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands