iCreate (Netherlands)

12 verborgen trucjes

In watchOS zijn veel functies die lang niet iedereen kent. Deze willen we je niet onthouden.

-

Ontgrendel met iPhone

B het omdoen van de Apple Watch is het niet per se nodig om de toegangsco­de in te toetsen. Je kunt ervoor kiezen om eerst je iPhone te ontgrendel­en, wat vaak sneller werkt. De Apple Watch wordt dan automatisc­h ook ontgrendel­d. Standaard staat deze functie aan, maar controleer of dit zo is in de Watch-app van de iPhone. Ga daar via het tabblad ‘ M n Watch’ naar ‘ Toegangsco­de’ en schakel ‘Ontgrendel met iPhone’ in of uit.

Vind je iPhone

Ben je je iPhone even kw t? Je Watch helpt je om hem op te sporen. Veeg vanaf de onderkant van de w zerplaat omhoog en tik op het iPhone-icoon om deze een geluid te laten afspelen.

Terug naar vorige app

Twee apps naast elkaar gebruiken? Het kan prima in watchOS. Druk twee keer op de Digital Crown en je gaat direct naar de app die je de vorige keer open had staan.

Demp meldingsge­luiden

Ben je vergeten je Watch op ‘ Niet storen’ te zetten, terw l je in een belangr ke vergaderin­g zit? Bedek b het ontvangen van een melding drie seconden of langer met je handpalm het scherm. Onmiddell k schakelt de Watch de functie ‘ Stilhouden’ in, zodat je niet meer wordt lastiggeva­llen met meldingen.

Pas aan

B na elke w zerplaat is te personalis­eren. Leg je vinger langer op de actieve w zerplaat en kies ‘ W zig’. Veeg naar links of rechts om een optie te selecteren en draai aan de Digital Crown om deze te w zigen. Zo pas je b voorbeeld de kleuren of secondew zer aan.

Als wekker

Een Apple Watch doet ook dienst als wekker voor op het nachtkastj­e. Hiervoor zet je de Watch op z’n z kant en hang je hem aan de lader. Het scherm wordt vanaf nu al geactiveer­d met een kleine tik op je nachtkastj­e; je hoeft het scherm dus niet eens aan te raken. Als je een wekker hebt ingesteld, dan wordt het scherm langzaam helderder in de minuten voordat het alarm afgaat. Werkt het niet? Open op je Apple Watch de Instelling­en-app en ga naar ‘Algemeen>Nachtklokm­odus’. Controleer of de schakelaar op groen staat.

Maak foto’s

Je Apple Watch heeft geen camera, maar kan wel de camera van je iPhone besturen. Ideaal voor b groepsfoto’s of selfies. Open de Camera-app van je Watch en je ziet via je pols wat de camera van je iPhone ziet. Tik op ‘ 3s’ en de foto wordt binnen drie seconden geschoten.

Kom nooit meer te laat

Tip voor de laatkomers: verzet de t d van de Apple Watch. Dit heeft geen invloed op de wekker of meldingen; je verandert alleen de t d die op de w zerplaat wordt weergegeve­n. Ga op de Apple Watch naar de Instelling­en-app en tik op ‘ Klok’. Selecteer ‘ 0 min’ en geef een draai aan de Digital Crown om de t d te manipulere­n.

Favorieten in het Dock

Door op de z knop van de Apple Watch te drukken, roep je het Dock op. Standaard zie je dan een l st met je recent gebruikte apps. Maar zou het niet handiger z n als het Dock je favoriete apps weergeeft? Open de Watch-app van je iPhone en tik in het tabblad ‘ M n Watch’ op ‘ Dock’. Plaats een vinkje achter ‘ Favorieten’ en tik op ‘ W zig’. Via de groene plus-knop voeg je apps toe aan de favorieten, met de rode haal je de huidige weg. Leg je vinger langer op de drie horizontal­e strepen om je favoriete apps een andere positie te geven.

Verstuur een spraakberi­cht

De dicteer-functie van de Watch had je misschien al ontdekt. Op deze manier spreek je een bericht in en wordt de audio automatisc­h getranscri­beerd naar tekst. Maar misschien verstuur je liever een audioberic­ht, in plaats van tekst. Open de Watch-app van de iPhone en tik in het tabblad ‘ M n Watch’ op ‘ Berichten’. Kies ‘Gedicteerd­e berichten’ en vink ‘Audio’ aan. Of kies voor de derde optie, zodat je na het inspreken alt d de keuze hebt tussen het versturen van een spraakberi­cht of getranscri­beerde tekst.

Verander het beginscher­m

Standaard zie je in het beginscher­m allerlei kleine app-icoontjes, in een honingraat-achtige rasterweer­gave. Dit is te veranderen naar een ‘ L stweergave’, waardoor je de apps een stuk duidel ker in beeld hebt. Je stelt het in via de Watchapp van je iPhone, selecteer daar het tabblad ‘ M n Watch’ en kies ‘Appweergav­e’. Of open de Instelling­en op je Watch en tik op ‘Appweergav­e’.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands