iCreate (Netherlands)

Opdrachten

Maak zelf een favorieten-widget

-

Zeg je iOS 14, dan zeg je widgets. Maar widgets z n niet nieuw: al sinds iOS 10 vind je ze op het meest linker scherm van je telefoon. Deze widgets ‘oude st l’ waren lang niet zo populair als de nieuw ontworpen varianten. Toch is er één zo’n ouderwetse iPhone- widget die b na iedereen gebruikte: de Favorieten- widget. Van hieruit kon je met een tik bellen met je favoriete contactper­sonen – hartstikke handig natuurl k.

Laat Apple nou net díé widget in iOS 14 compleet verw derd hebben. Waarom, dat weet eigenl k niemand. Het zou ook zomaar kunnen dat er in de toekomst een update komt waarb deze widget z n comeback maakt. Tot die t d moeten we roeien met de riemen die we hebben. Dat betekent: al die belangr ke 06-nummers weer gewoon uit je hoofd leren. Dat is meteen ook prima hersengymn­astiek. Grapje natuurl k: de app Opdrachten biedt uitkomst. Daarmee bouw je gewoon je eigen Favorieten- widget!

1 Nieuwe map in Opdrachten

Open de app Opdrachten en ga via de knop linksboven helemaal terug naar het scherm dat je hierboven ziet. Tik op het mapje met het plusje rechtsbove­n voor een nieuwe map – geef deze een herkenbare naam.

2 Favoriet

Tik op de map die je hebt aangemaakt – die van ons hebben we Favoriet genoemd. Er staan nu nog geen opdrachten in deze map, daarin gaan we veranderin­g brengen. Tik hiervoor op het plusje rechtsbove­n.

3 Opdracht

Tik in het nieuwe scherm dat versch nt op ‘+ Voeg taak toe’. Tik daarna op Apps – diverse iPhone-apps versch nen dan in een overzicht. Scrol naar beneden tot je het groene Telefoon-icoon ziet en tik daarop.

4 Bel

Er staat nu twee keer ‘ Bel’ in beeld. Tik op de bovenste van de twee om de taak toe te voegen aan je opdracht. Er staat nu ‘ Bel Contact’. Tik op Contact en je contactenl st versch nt. Zoek een contact en tik erop.

5 Naam opdracht

Tik op ‘ Volgende’ en geef je opdracht een naam: het duidel kst is het om hiervoor de naam van je contactper­soon te gebruiken, want die versch nt straks in je widget. Tik als je klaar bent op ‘Gereed’.

6 Al je favorieten

Je eerste favoriete contactper­soon staat in je map. Wil je er meer toevoegen, tik dan op het plusje rechtsbove­n. Doorloop dan stap 3 tot en met 5 opnieuw. In de grootste widget kun je acht contactper­sonen kw t.

7 Widget

Ga naar het thuisscher­m van je iPhone en houd je vinger op een leeg deel van je scherm, totdat de apps gaan wiebelen. Tik linksboven op het plusje. Het overzicht met widgets versch nt: tik hierin op Opdrachten.

8 Vier blokken

W kiezen voor de middelste widget, die heeft vier blokken voor maximaal vier contactper­sonen. Tik onder in het scherm op ‘ Voeg widget toe’. De widget belandt op het thuisscher­m. Sleep hem naar een f ne plek en tik erop.

9 Map

Als Map staat nu nog ‘Alle opdrachten’ geselectee­rd. Tik hierop, en zoek de map die je in stap 1 hebt aangemaakt. Tik ergens buiten dit witte kader, en daar is je Favorieten- widget. Met één tik bel je de betreffend­e persoon.

 ??  ?? 1 2
Maximaal 8 1
De Opdrachten-widget biedt ruimte voor één, vier of acht contactper­sonen. Natuurl k kun je er in de widget voor vier ook drie kw t, dan bl ft gewoon één blok leeg.
Bellen of berichten? 2
In de workshop leggen we uit hoe je een bel-widget maakt. Maar je kunt ook een knop maken waarmee je iemand snel een bericht stuurt. In dat geval tik je in stap 3 niet op Telefoon maar op ‘ Berichten>Verstuur bericht>Ontvangers’ en kies je de contactper­soon.
1 2 Maximaal 8 1 De Opdrachten-widget biedt ruimte voor één, vier of acht contactper­sonen. Natuurl k kun je er in de widget voor vier ook drie kw t, dan bl ft gewoon één blok leeg. Bellen of berichten? 2 In de workshop leggen we uit hoe je een bel-widget maakt. Maar je kunt ook een knop maken waarmee je iemand snel een bericht stuurt. In dat geval tik je in stap 3 niet op Telefoon maar op ‘ Berichten>Verstuur bericht>Ontvangers’ en kies je de contactper­soon.
 ??  ?? 4 3
Kleur 3
Niet gelukkig met de kleuren van de blokken? Open de map met je favorieten in Opdrachten. Tik op de bol met de drie puntjes in een blok, en dan weer op de bol met de drie puntjes. Tik op het symbool voor de naam en kies een kleur.
Verplaatse­n 4
Staan de blokken niet in de juiste volgorde in de widget? Pas het aan via dit scherm in Opdrachten. Houd een blok langer vast je een tikje voelt. Beweeg dan iets met je vinger: zo sleep je het blok naar de juiste plek.
4 3 Kleur 3 Niet gelukkig met de kleuren van de blokken? Open de map met je favorieten in Opdrachten. Tik op de bol met de drie puntjes in een blok, en dan weer op de bol met de drie puntjes. Tik op het symbool voor de naam en kies een kleur. Verplaatse­n 4 Staan de blokken niet in de juiste volgorde in de widget? Pas het aan via dit scherm in Opdrachten. Houd een blok langer vast je een tikje voelt. Beweeg dan iets met je vinger: zo sleep je het blok naar de juiste plek.
 ??  ??
 ??  ?? Geen download beschikbaa­r
Geen download beschikbaa­r
 ??  ?? T dsduur
T dsduur
 ??  ?? Moeil kheid
Moeil kheid
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands