iCreate (Netherlands)

LG UltraFine Display Ergo

Een monitor met een twist

-

De monitor die op je kantoorple­k staat, is waarsch nl k rech oe rechtaan. H is niet zo groot ( inch’ je of 21), niet b zonder scherp (Full HD) en hee een doorsnee uiterl k. Toch is h met het werken vanuit huis een steeds groter gemis en willen we zoiets ook wel op onze thuiswerkp­lek.

Als je bereid bent om meer uit te geven dan je baas, is de LG UltraFine Display Ergo een monitor die je moet overwegen. Het display is 31,5-inch groot en hee een resolutie van 3840x2160 pixels. Genoeg beeld om met een stuk of vier vensters naast elkaar te werken – en je ziet ze net als op je Mac in een scherp 4K-beeld. De pixeldicht­heid is met 140 ppi wel wat lager dan b de Retina-schermen van Apple. Maar met zo’n groot display is de k kafstand normaal gesproken ook groter, waardoor het verschil niet is op te merken.

Souplesse

Waar de Ergo vooral indruk mee maakt, is z n souplesse. Je kunt de monitor 360 graden draaien, kantelen en 90 graden roteren voor een verticale weergave. In hoogte verstellen werkt ook, net als naar voren of achteren bewegen. Bedenk een kunstje en h kan het. Het manoeuvrer­en is simpel: even de monitor vastpakken en de monitorarm en het flexibele scharnier bewegen soepeltjes met je mee.

Het installere­n van de monitor gaat moeiteloos – al moet je daar wel het juiste bureau voor hebben. In de doos zit een C-klem waarmee je de monitor aan de rand van je werkplek bevestigt. Heb je een verstevigi­ng onder het blad, dan kan het z n dat je bureau er niet mee overweg kan. In dat geval heb je alleen iets aan het scherm als je bereid bent om een gat in het blad te boren. Of je koopt een nieuw bureau, dat kan natuurl k ook. Door de positie en het compacte ontwerp neemt de UltraFine nauwel ks ruimte in, zo bl het bureau mooi opgeruimd. Het design is fraai: strak,

De Ergo maakt indruk met z n souplesse.

minimalist­isch en het display is omgeven door slanke randen. De kleurweerg­ave van het scherm is prachtig. K ken we naar de specs, dan zien we dat het scherm 95% van de kleurruimt­e DCPI-P3 ondersteun­t. Een indrukwekk­end breed bereik voor een monitor in deze pr sklasse. Ook ondersteun­t de monitor HDR10; dit formaat zorgt voor een fraaie weergave b films en games. In een zonovergot­en kamer vinden we de maximale helderheid (350 Nits) wel wat aan de donkere kant.

Mac-vriendel k?

De LG UltraFine-modellen staan erom bekend dat ze een geweldige compagnon z n voor de Mac. B deze monitor is de integratie er iets minder. Je kunt b voorbeeld niet de toetsen van de Mac of de Touch Bar gebruiken om het volume of de helderheid te regelen. Dit doe je (zoals b zoveel monitoren) via onhandige knoppen onder het display. Ook ondersteun­t het scherm geen Apple-functies als True Tone of Night Shi . Jammer, al hee het beknibbele­n op dit soort opties er mogel k wel toe geleid dat deze UltraFine een stuk betaalbaar­der is. Wat de monitor wel hee , is een usb- c-ingang. Daarmee heb je aan één kabel genoeg om het beeld naar de monitor te kr gen én intussen je MacBook met 60 W op te laden. Met de twee gewone usb-a-poorten voorzie je ook je iPhone of iPad van stroom. Verder z n er twee aansluitin­gen voor hdmi en er is een koptelefoo­naansluiti­ng.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands