iCreate (Netherlands)

Twee nieuwe iPhone SEmodellen op komst

-

De laatste iPhone SE is slechts een jaar oud, maar nu al zijn er geruchten over twee opvolgers. De latere van de twee krijgt zelfs een spectacula­ir nieuw design. Het gerucht wordt gemeld door display-analist Ross Young, die doorgaans goede bronnen heeft binnen de productiek­eten van Apple. Op Twitter meldt hij dat Apple in 2022 met een bescheiden upgrade komt voor de iPhone SE. Een jaar later pakt Apple het grootser aan.

iPhone SE in 2022 en 2023

Laten we beginnen bij de volgende generatie iPhone SE. Die verschijnt in 2022 en krijgt volgens Ross een 4,7-inch display – zoals de huidige iPhone SE dat ook heeft. Dit betekent dat het uiterlijk waarschijn­lijk identiek blijft. Bij de iPhone SE van 2022 blijven de relatief brede randen en thuisknop in dat geval behouden. Onder de motorkap schuilen wel wat interessan­te veranderin­gen. De iPhone SE 2022 krijgt 5G- ondersteun­ing, meldt Ross. Dit zou wel beperkt zijn tot sub- 6 GHz – dus het snellere mmWave zit daar niet bij. Uiteraard wacht de SE ook een nieuwe processor. We verwachten dat dit de A15 Bionic- chip is, die we dit jaar als eerst zien bij de iPhone 13.

Een jaar later gaat de SE qua design met de tijd mee. In 2023 krijgt de iPhone SE voor het eerst een randloos ontwerp, zonder thuisknop. Zelfs de notch (de inkeping voor de voorste camera) ontbreekt. De SE zou namelijk beschikken over een zogeheten ‘punch-hole’ ontwerp. Bij dit ontwerp is de camera verwerkt in een gaatje in het scherm. Eerder meldde een betrouwbar­e Apple-analist al dat Apple van plan is om het ontwerp met de ‘punch-hole’ naar zijn vlaggensch­epen van 2022 te brengen.

Geen nieuwe SE in 2021?

Vorig jaar gingen er geruchten dat Apple in 2021 een ‘ iPhone SE Plus’ wilde lanceren, maar dit toestel lijkt er niet te komen. De gerenommee­rde Apple-analist Ming- Chi Kuo zei onlangs dat er pas in 2022 een nieuwe iPhone in de SE-familie zal zijn.

In 2022 een bescheiden upgrade, maar daarna pakt Apple het groots aan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands