iCreate (Netherlands)

‘Apple TV krijgt geïntegree­rde speaker en camera’

-

Een verrassend gerucht: Apple zou bezig zijn met de ontwikkeli­ng van een nieuw smarthome-product. Het gaat om een apparaat dat een Apple TV, slimme speaker en camera combineert. ‘Als het product wordt gelanceerd, is het het meest ambitieuze smarthome-apparaat van Apple tot nu toe’, schrijft de betrouwbar­e Apple-insider Mark Gurman. Hij benadrukt wel dat de ontwikkeli­ng van de Apple TV met ingebouwde slimme speaker zich nog in de beginfase bevindt. Apple kan nog altijd besluiten om van een productlan­cering af te zien.

Toch geen afscheid van HomePod

De camera en luidspreke­r van de settopbox zouden zich onder meer goed lenen voor videoverga­deringen, waarbij het apparaat aangeslote­n is op de televisie. Ook wil Apple verschille­nde smarthome-functies in het apparaat integreren. Bestaande Apple TV-functies zijn er ook, dus je kunt er video naar streamen, of games mee spelen. De geïntegree­rde luidspreke­r kan – net zoals bij de huidige HomePod – worden ingezet voor het afspelen van muziek en het gebruik van Siri, de digitale assistent van Apple.

Daarnaast heeft Apple plannen voor nóg een volkomen nieuw product: een high- end luidspreke­r met touchscree­n. Hierbij gaat het om een soort HomePod waarbij een iPad is aangeslote­n met een robotarm. Die volgt je wanneer je door de kamer beweegt. Dit klinkt allemaal bekend: Amazon heeft met de Echo Show al zoiets op de markt gezet. Het lijkt er dus op dat Apple na het stopzetten van de ontwikkeli­ng en productie van de HomePod zijn speaker-ambities niet helemaal opzij heeft gezet.

Dat de Apple TV annex slimme speaker op de markt verschijnt, duurt waarschijn­lijk nog jaren. Wel ziet het ernaar uit dat Apple dit jaar met een nieuwe Apple TV komt. Die is ook wel aan een opfrissing toe; de huidige versie dateert uit september 2017. Naar verluidt heeft de Apple TV een veel krachtiger­e processor en beschikt hij over meer opslagcapa­citeit. Ook zou de focus meer komen te liggen op het spelen van games.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands