iCreate (Netherlands)

Eerste details van iPhone 12s bekend

Apple doet eindelijk iets aan de beruchte notch.

-

De lancering van de nieuwe iPhones laat nog even op zich wachten (waarschijn­lijk in september), maar er is al veel bekend over de toptoestel­len van 2021. Dit komt vooral dankzij nieuwe informatie van Ming- Chi Kuo, een Apple-analist die de plannen voor toekomstig­e iPhones al jaren zeer nauwkeurig weet te voorspelle­n.

Kleinere notch, grotere batterij

Interessan­t is dat Apple eindelijk iets doet aan de notch voor de Face ID- camera. Die wordt kleiner, waarschijn­lijk door de oorspeaker te verplaatse­n naar de bovenzijde van de iPhone. Hierdoor kan de inkeping smaller worden gemaakt.

Alle vier iPhone 12s-modellen beschikken over een grotere batterijca­paciteit. Ruimtebesp­arende ontwerpkeu­zes zouden dit mogelijk maken, waaronder het verkleinen van Face ID- onderdelen. De grotere batterij maakt de iPhone 12s wel iets zwaarder en dikker. Ook bevestigt Kuo dat de twee geavanceer­dere Pro-modellen worden uitgerust met een LTPO-scherm. De techniek maakt een veel snellere beeldverve­rsing van 120 Hz mogelijk. Het zorgt voor vloeiender­e beelden en realistisc­here animaties. Verder is de kans groot dat de iPhones in Nederland en België 5G met mmWave ondersteun­en. Dit is de snelste vorm van 5G. Nu is de mmWave-antenne alleen inbegrepen bij de iPhone 12-modellen die in de VS worden verkocht.

Betere camera

Ieder jaar krijgt de camera van de iPhone een upgrade. Dit jaar lijkt het om een relatief kleine sprong voorwaarts te gaan. De analist verwacht dat de Pro-modellen een verbeterde ultragroot­hoeklens hebben. Het diafragma zou f/1.8 zijn, wat groter is dan de f/2.4 bij de huidige iPhone 12-toestellen. Wat de goedkopere iPhones erbij krijgen, is optische beeldstabi­lisatie met sensorvers­chuiving. Nu is de functie voorbehoud­en aan de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max. De techniek zorgt dat foto’s ook scherp zijn als de iPhone flink in beweging is.

Waarschijn­lijk vindt de lancering zoals vanouds plaats in de derde week van september.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands