iCreate (Netherlands)

Stopt Apple met de iPhone mini?

-

Klein, maar toch krachtig en modern: het leken ingrediënt­en voor een succesvoll­e iPhone. De praktijk bleek anders, want de popularite­it van de iPhone 12 mini valt tegen. Zo erg, dat Apple heeft besloten volgend jaar alweer te stoppen met de iPhone mini-reeks, zo melden bronnen aan Apple-analist Ming- Chi Kuo.

Apple zou medio 2022 stoppen met de 5,4-inch iPhone mini. In september 2021 lijkt Apple nog wel een iPhone 12s mini te lanceren, maar dit is de laatste 5,4-inch iPhone, meldt Kuo. Vanaf 2022 legt Apple weer de focus op iPhones met grote schermform­aten. Zowel de Pro-modellen als de goedkopere iPhones zouden beschikken over een scherm van 6,1-inch en 6,7-inch. Dat zijn dezelfde schermdiag­onalen als de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max nu hebben

Het nieuws komt niet onverwacht­s. De iPhone 12 mini leek een perfect toestel voor liefhebber­s van een compacte, maar moderne telefoon. Toch valt de verkoop tegen. Eerder besloot Apple daarom voortijdig te stoppen met de productie van de iPhone 12 mini. Komt er dan nooit meer een kleine iPhone? Waarschijn­lijk wel. Na de iPhone 12 mini is de iPhone SE de kleinste iPhone die Apple aanbiedt. En zoals je dat op pagina 11 al las: met dit toestel gaat Apple voorlopig door. De kans is groot dat de SE in de toekomst compacter wordt dan de huidige 12 mini, doordat Apple de randen om het scherm kleiner weet te maken.

De glazen bol van Kuo vertelt overigens nog meer nieuws over 2022. Apple zou in dat jaar iPhones uitbrengen met een 48-megapixelc­amera. Hierbij gaat het om de standaardc­amera: de groothoekl­ens. Nu beschikt de iPhone nog over een camerasens­or met 12 megapixels. Het fotografer­en in 48 megapixels lijkt dan alleen te kunnen met de twee geavanceer­dere Pro-modellen. Net als bij de iPhone 12 Pro-modellen van nu, zouden de vlaggensch­epen van 2022 een schermdiag­onaal hebben van 6,1- en 6,7-inch. Verder meldt Kuo dat de pixelgroot­te bij de iPhone 14 Pro flink toeneemt. Die is 2,5 μm, fors meer dan de 1,7 μm in de iPhone 12. Grotere pixels zorgen dat de sensor meer licht kan vangen, waardoor de ruis vermindert. Dit zorgt vooral voor fraaiere foto’s bij weinig licht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands