iCreate (Netherlands)

ICreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit z n de handigste tips!

-

Q: Ik heb b m n iPhone 11 een oplaadstek­ker gekregen die dikker is dan die b m n oude iPhone hoorde. Kan ik een iPhone X zonder gevaar ook met deze nieuwe stekker opladen?

A: Dat is geen enkel probleem, h zal hiermee zelfs sneller opladen. Een iPhone pakt overigens alt d slechts de hoeveelhei­d stroom die die nodig hee .

Q: Dagel ks versch nen er rechtsbove­n op m n Mac-scherm korte Apple- boodschapp­en, b voorbeeld over nieuwighed­en. Die verdw nen echter supersnel: waar kan ik die terugvinde­n om eens ‘rustig’ te lezen?

A: Dit doe je door rechtsbove­n op de t d te klikken. Daarmee open je het Bedienings­paneel en kun je de meldingen teruglezen. B een oude macOS-versie klik je rechtsbove­n op het icoon met de drie strepen.

Q: Graag zou ik van jullie vernemen of het mogel k is om m n iCloud- en Apple ID-wachtwoord in de sleutelhan­ger te bewaren.

A: Je kunt ook zelf handmatig wachtwoord­en toevoegen aan de Sleutelhan­ger, als dat niet automatisc­h gebeurt. Dat kan via ‘ Instelling­en>Wachtwoord­en’ en dan het plusje.

Q: Kan ik in Keynote ook een splitsing maken? Ik wil t dens een meeting de keuze hebben welke kant ik met m n verhaal op ga.

A: Daar is een trucje voor. Voeg een tekstvakje toe in je dia, Ctrl- klik erop en kies ‘ Voeg link toe>Dia’. Hiermee kun je instellen dat je naar een bepaalde dia gaat. Zo zorg je gemakkel k voor verschille­nde routes in je presentati­e.

De volgende iCreate Q& A: vr dag 21 mei, 08.00 tot 16.00 uur op www. icreatemag­azine.nl. Eerdere Q& A’s zien? Ga naar www.icreatemag­azine.nl/qa.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands