iCreate (Netherlands)

One more thing

-

Paarse iPhone 12 en iPhone 12 mini

Geen nieuwe iPhone tijdens het eerste Apple- event van het jaar – dat hadden we ook niet verwacht. Maar wél een nieuwe kleur iPhone (dat zagen we overigens ook niet aankomen). De iPhone 12 verscheen vorig jaar in een opvallend rustig kleurenpal­et: zwart, wit, rood, groen en blauw. Nu komt daar een nieuwe kekke kleur bij: paars! De prijs is gelijk aan die van de andere iPhone 12-modellen: de startprijs van de iPhone 12 mini is € 812,10, de grotere versie start bij € 912,10. De Pro- modellen zijn niet in deze kleur verkrijgba­ar.

Betaalde podcasts

De term podcast is een samentrekk­ing van ‘ iPod’ en ‘ broadcast’ (uitzenden). Het is duidelijk, Apple heeft de podcast-markt altijd gedomineer­d. En nu wordt het tijd voor de volgende stap: betaalde podcasts. Apple geeft podcastmak­ers de mogelijkhe­id om hun luisteraar­s abonnement­en aan te bieden. Een beetje zoals abonnement­en in de App Store. Abonneer je je op een podcast, dan kun je bijvoorbee­ld luisteren naar exclusieve content, heb je geen last van advertenti­es of krijg je als eerste toegang tot shows – het is maar net hoe de maker er zelf invulling aan geeft. Makers bepalen ook zelf de prijs van een abonnement

De Podcasts-app ziet er sinds iOS 14.5 overigens compleet anders uit: je kent hem niet meer terug. Of juist wel, want hij lijkt namelijk veel meer op de Muziek-app. De overzichts­pagina van een podcast is nu veel duidelijke­r geworden. Je ziet een grote overszicht­sfoto, de categorie waaronder een podcast valt en de gemiddelde sterwaarde­ring. In het tabblad ‘ Zoek’ kun je nu ook browsen per categorie, wat het nog aantrekkel­ijker maakt op eindeloos te grasduinen in het gigantisch­e podcast-aanbod. Nieuw zijn ook de ‘channels’ waarin een redactie een selectie van shows maakt die binnen hetzelfde interessev­eld passen.

Apple Card Family

Dankzij Delen met gezin kun je apps, muziek, je agenda en meer delen met tot maximaal vijf andere gezinslede­n. En voortaan ook je creditcard. Althans, in de Verenigde Staten, want alleen daar is de Apple Card (Apple’s eigen creditcard) op dit moment beschikbaa­r. Je digitale creditcard delen met je puber als die gaat shoppen? Dat klinkt niet echt als een goed idee. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze daar niet aan gedacht hadden: je kunt Schermtijd­achtige limieten instellen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands