iCreate (Netherlands)

Bewerk je foto’s

-

Op de iPhone 1

Open de Live Photo die je wilt bewerken en tik rechtsbove­n op ‘ Wij zig’. Onderin verschijnt dan het inmiddels bekende Live Photo-icoon met de drie cirkels. Tik erop om deze Live Photo- gereedscha­ppen tevoorschi­jn te halen.

Op de Mac 2

Op de Mac zijn de gereedscha­ppen wat minder verstopt. Open een Live Photo in Foto’s en klik rechtsbove­n op ‘ Bewerk’. De speciale Live Photo- gereedscha­ppen, staan gewoon tussen de overige bewerkings­opties.

Schakel geluid uit 3

Soms is het geluid niet echt van toegevoegd­e waarde. Dan kun je het dempen door op het luidspreke­rtje te klikken of te tikken. Dit wordt dan grijs en er komt een schuine streep doorheen.

Schakel Live Photo uit 4

Liever een stilstaand­e foto dan een bewegende? Dan kun je de Live Photo ook uitschakel­en. Klik op de Live Photo- knop om de foto stil te zetten. Je ziet in het vervolg alleen de hoofdfoto – daarover meer b punt 6.

Inkorten 5

Is het begin of het einde van je Live Photo niet de moeite waard? Sn de uiteindes weg. Hiervoor versleep je de pijlen links en recht van de filmstrip naar binnen. Alleen wat binnen het gele kader valt, wordt nog getoond.

Andere hoofdfoto 6

Je iPhone bepaalt zelf wat het beste beeld is, en toont dat prominent. Ben je het niet eens met de keuze? Kies dan een ander frame. Versleep hiervoor het witte kader tot het beste moment en tik of klik op ‘ Stel in als hoofdfoto’.

Speciale effecten 7

Op je Live Photos kun je nog enkele speciale effecten loslaten: Herhaal, Stuiteren en Lange Belichting – daarover zo nog meer. Op de Mac vind je deze effecten terug in dit dropdown-menu.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands