iCreate (Netherlands)

Gifjes of video’s als bewegende wallpaper

-

Live Photos kun je dus instellen als bewegende wallpaper. En Apple heeft zelf ook wat bewegende wallpapers voor je klaarstaan – je vindt deze via ‘ Instelling­en>Achtergron­d>Kies een nieuwe achtergron­d>Live’. De keuze is al met al niet écht reuze. Maar dat verandert als je je bedenkt dat je ook gifjes en je eigen video’s in kunt stellen als bewegende wallpaper. Je moet ze daarvoor eerst omzetten in Live Photos. Video’s

Wil je liever een fragment uit een zelfgemaak­te video gebruiken als bewegende achtergron­d? Dat kan. Je hebt hiervoor een app nodig die video’s omzet in een Live Photo. Er staan er diverse in de App Store en die doen allemaal keurig hun werk, maar overstelpe­n je met reclame en onnodige Pro-abonnement­en. De minst opdringeri­ge is intoLive. Tik hierin op een van je video’s, versleep het kader onderin om het juiste moment te selecteren en tik rechtsbove­n op ‘ Make’. Daarna kun je er een Live achtergron­d van maken.

Gifjes

De gratis app Giphy is werkelijk een schatkamer aan gifjes. Zoek een grappig gifje in de enorme collectie en tik erop. Onder het gifje zie je verschille­nde symbolen, tik hier op de drie puntjes helemaal rechts. Op het volgende scherm kun je dan kiezen voor ‘Convert to Live Photo’. Het gifje wordt als Live Photo opgeslagen in Foto’s. Vervolgens kun je er een Live-achtergron­d of wijzerplaa­t van maken, precies zoals je dat met je eigen Live Photos zou doen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands