iCreate (Netherlands)

ASUS ProArt Display: monitoren voor creatievel­ingen

ProArt-monitoren zijn perfect voor Mac-gebruikers die graag op een creatieve manier bezig zijn met foto- en videobewer­king. En of je dat nou doet voor je plezier, of op profession­eel niveau: in de ProArt-lijn is er voor iedere gebruiker wat wils.

-

ASUS ProArt Display PA278CV: voor de thuisgebru­iker

Alle ProArt-monitoren van ASUS combineren de scherpte van 4K met de kleuren en details van HDR (High Dynamic Range). B de instapper PA278CV is dat niet anders. Het scherm meet 27-inch, met een resolutie van 2560x1440. De k khoek is met 178° opvallend breed; dat betekent dat de schermweer­gave ook goed is als je er schuin voor zit. Ideaal voor grafisch ontwerpers is het uitgebreid­e kleurberei­k, waaronder de 100% dekking van de kleurruimt­e AdobeRGB. Dankz de geïntegree­rde usb- c- poort sluit je de monitor gemakkel k – en zonder adapter – aan op je MacBook.

ASUS ProArt Display PA329C: voor de grafisch ontwerper

De PA329C is een genot om naar te k ken. Het grote 32-inch display heeft een elegant ontwerp en wordt omringd door dunne randen. Ook het scherm is het aanzien waard – onder meer vanwege het IPS-paneel. Dit wordt door experts gezien als het beste paneeltype voor een monitor. Het kleurberei­k is groot: 98% DCI- P3, 100% Adobe RGB, 100% sRGB en 84% Rec. 2020. De contrastve­rhouding is met 100.000.000:1 uitstekend en h beschikt over een brede k khoek van 178°.

ASUS ProArt Display PA32UCX- PK: voor de profession­al

De PA32UCX- PK is een 32-inch monitor voor de profession­al. De scherpte is fantastisc­h, de kleuren waarheidsg­etrouw en het beeldscher­m ondersteun­t meerdere HDR-formaten – ideaal voor wie werkt met video. Uniek is de mini- led-technologi­e, een schermtech­niek die Apple dit jaar ook naar de iPad en MacBook brengt. Dit schermtype zorgt voor betere contrasten, diepere zwarttinte­n en een hogere helderheid. Andere kenmerken van de monitor z n een b na volledige dekking van Rec. 2020, de ingebouwde usb-hub en een Thunderbol­t 3-aansluitin­g.

1 Sch ulpprogram­ma

Om een versleutel­de map te maken, heb je het Sch ulpprogram­ma nodig. De gemakkel kste manier om het te openen is via Spotlight (Cmd+spatie). Normaliter controlere­n we in dit programma onze sch f, maar het kan nog meer.

2 Sch opie

Kies in het menu voor ‘Archief>Nieuwe sch opie>Sch opie van map’ en kies de map die je graag wilt versleutel­en. We kunnen een map weliswaar niet direct versleutel­en, maar wel de sch opie ervan.

3 Andere naam

Vul eventueel een andere naam in voor je beveiligde map en kies als ‘ Locatie’ je bureaublad. Selecteer b ‘Codering’ de optie ‘ 256- bit AES encryptie’ voor de hoogst mogel ke beveiligin­g.

4 Wachtwoord

Een venster versch nt waarin je twee keer het gewenste wachtwoord moet invullen. Hanteer de gebruikel ke wachtwoord­regels (Hoofd- en kleine le ers, c fers, speciale tekens) om je map zo goed mogel k te beveiligen.

5 Aanmaken

Kies b de optie ‘ Sch opiestruct­uur’ voor ‘ Lezen/schr ven’. Na een klik op ‘ Bewaar’ wordt een zogeheten DMG-bestand op je bureaublad met de inhoud van de map op je bureaublad aangemaakt. Verw der de oorspronke­l ke map.

6 Gebruiken

Versleep het DMG-bestand naar je iCloud Drive, laat het even uploaden, open het en voer het wachtwoord in. De versleutel­de map versch nt als een soort usb- stick op je bureaublad.

7 Uitwerpen

In die map kun je alles openen, bewerken en opslaan. Klaar met je bewerkinge­n? Om je w zigingen te bewaren, werp je de sch opie uit als een usb- stick. Hiervoor klik je in de navigatiek­olom op het icoon naast de naam van de map.

8 Uploaden

Nadat je de sch opie hebt uitgeworpe­n, wordt de complete map (o ewel het enkele DMG-bestand) weer geüpload naar iCloud Drive. Wees er dus van bewust dat ook kleine w zigingen voor een grote upload kunnen zorgen.

9 Alt d uitwerpen

Denk er vooral aan om de sch opie alt d netjes uit te werpen. Anders kr g je namel k problemen als je de sch opie op meerdere Macs tegel k wordt geopend. Zie het als een soort usbstick in de cloud.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands